Ziua Siguranţei pe Internet marcată prin activităţi de informare derulate de poliţiştii suceveniEducație

Ziua Siguranţei pe Internet marcată prin activităţi de informare derulate de poliţiştii suceveni

       Accesări: 149

Ziua Siguranţei pe Internet, 9 februarie, este marcată şi în acest an prin activităţi de informare derulate de poliţiştii suceveni, cu scopul de a promova utilizarea într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei online şi a telefoanelor mobile, mai ales de catre copii si adolescenti.

          Ajunsă  la ediţia a XIII-a, Safer Internet Day 2016, este sărbătorită în peste 100 de ţări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene şi a celor 31 de Centre Naţionale Safer Internet.

Tema naţională a acestei ediţii este „Siguranţa online în şcoala ta!” şi vizează necesitatea introducerii unor noţiuni şi măsuri de siguranţă în şcolile din România care vizează practica şi politicile cu privire la folosirea noilor tehnologii de către copii.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a iniţiat şi derulează în mai multe unităţi de învăţământ proiectul ,,Capcanele micului ecran”, care presupune activităţi interactive şi de informare cu privire la riscurile asociate utilizării internetului în mod excesiv, întâlniri cu părinţii în vederea responsabilizării acestora cu privire la implicarea permanentă în educarea şi supravegherea copiilor pentru reducerea riscului de victimizare, prezentarea soluţiilor tehnice şi a instrumentelor de control parental pentru dispozitivele electronice, astfel încât părinţii să poată monitoriza şi restricţiona timpul petrecut de copii pe internet.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

“Internetul este o lume fantastică, plină de informaţii utile şi lucruri distractive, dar ea poate ascunde şi pericole. Tocmai de aceea poliţiştii  recomandă copiilor, dacă li se întâmplă ceva pe internet care nu le place, dacă au fost speriaţi sau dacă, pur si simplu, nu au înţeles ceva, să se oprească imediat din navigare. Vorbeste direct cu parinţii tăi sau cu un adult în care ai încredere şi expliăa-le ce te-a îngrijorat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

         

ȘTIRI