Ziua siguranţei pe internet la Şcoala „Mihail Sadoveanu”Educație

Ziua siguranţei pe internet la Şcoala „Mihail Sadoveanu”

       Accesări: 603

În cadrul proiectului Un stil de viaţă durabil pentru mine şi cei din jurul meu, care se derulează la Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, elevi ai şcolii, coordonaţi de profesoarele Doina Mihăilă şi Elena Paşcovici, au desfăşurat activităţi prin care a fost marcată Ziua Siguranţei pe Internet.

“Pe data de 11 februarie, la Şcoala Gimnazială Mihail Sadoveanu a fost sărbătorită Ziua Siguranţei pe Internet, printr-o serie de activităţi la care au participat elevi, părinţi ai acestora şi cadre didactice.

Tema principală a acestei ediţii a fost Împreună facem internetul mai bun! Părinţilor le-au fost prezentate materiale video de pe platforma proiectului, cadrele didactice au realizat prezentări Power Point pentru a le reaminti acestora cât de important este rolul familiei în acest domeniu. Siguranţa în mediul online şi evitarea dependenţei de İnternet pot fi realizate printr-o bună colaborare familie-şcoală.

Elevii au vizionat videoclipuri educative, au răspuns la o serie de chestionare şi unii au aflat că, deşi îşi verifică zilnic conturile de pe diferite reţele de socializare, nu ştiu chiar totul despre İnternet şi capcanele lui. Noţiuni ca bullying sau mobbing i-au pus pe mulţi în încurcătură.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Echipe ale claselor a VI-a B şi a VII-a A au realizat colaje şi au inventat mesaje pentru toţi cei care cred că tehnologia modernă are doar avantaje. Lucrările lor au fost expuse pe holul şcolii şi au fost apreciate de toată lumea, ba chiar au primit notele unui juriu ad-hoc format din programului Şcoala după şcoală (clasele pregătitoare)”, ne-a informat profesoara Elena Paşcovici.

INSAFE şi centrele locale de promovare a siguranţei online, organizează în fiecare an Ziua Siguranţei pe Internet, pentru a promova utilizarea responsabilă a tehnologiei online şi a dispozitivelor mobile cu acces la Internet, în rândul copiilor şi al tinerilor din întreaga lume”.

INSAFE este o reţea europeană de noduri naţionale care coordonează activităţile de conştientizare a securităţii pe Internet în Europa. Reţeaua este fondată şi stabilită în cadrul Programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene.

Consortiul Sigur.Info este membru al organizatiei INSAFE, prin calitatea sa de reprezentant în România al programului Safer Internet.

ȘTIRI