Ziua Protecţiei Civile la SuceavaSpecial

Ziua Protecţiei Civile la Suceava

       Accesări: 186

Cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, a organizat vineri, 26 februarie, la sediul unităţii din municipiul Suceava, o serie de manifestări dedicate acestei arme.

Invitaţi de onoare au fost militarii în rezervă care au servit arma Protecţiei Civile, cărora inspectorul şef, generalul de brigadă Ion Burlui, le-a înmânat Diplome de Excelenţă, ne-a infomat purtătorul de cuvânt plt. adj. Alin Găleată.

Ulterior, a avut loc ceremonialul militar de avansare înaintea expirării termenului minim în grad şi s-au acordat diplome de merit ofiţerilor şi subofiţerilor care s-au remarcat prin executarea de misiuni deosebite.

În cadrul aceluiaşi ceremonial, inspectorul şef a înmânat plutonierului major Bogdan Popovici, din cadrul Gărzii de Intervenţie Siret, Medalia Naţională „Pentru Merit” clasa a III-a cu însemn pentru militari, conferită de preşedintele României, Klaus Werner Johannis, „în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pompierii militari suceveni au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul inspectoratului din municipiul Suceava, cât şi la sediile subunităţilor din judeţ – Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Solca, Siret şi Vicovu de Sus.

Cadrele Inspecţiei de Prevenire au distribuit pliante, flyere, stickere cu mesajele campaniilor naţionale F.O.C. – „Flăcările omoară copii”, R.I.S.C. – „Siguranţa nu este un joc de noroc”, precum şi „Nu tremur la cutremur”.

Pe 28 februarie a.c., se împlinesc 83 de ani de la legiferarea înfiinţării primelor structuri cu atribuţii de protecţie civilă din ţara noastră, prin semnarea Înaltului Decret Regal de catre regele Carol al II-lea şi publicarea în Monitorul Oficial al României a Regulamentului Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

Din decembrie 2004, misiunile Protecţiei Civile au fost preluate de catre Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, având ca obiectiv principal profesionalizarea şi creşterea capacităţilor operative ale celor două componente de bază – Pompieri şi Protecţie Civilă – pentru a fi în măsură să ofere o mai bună securitate şi siguranţă cetăţenilor şi comunităţilor din care fac parte.

De la înfiinţare şi până în prezent, indiferent de apartenenţa la diferite ministere sau denumirile pe care le-a avut, Protecţia Civilă a rămas o componentă de baza a sistemului securităţii naţionale, destinată prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora, precum şi în scopul asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

ȘTIRI