Ziua porţilor deschise la subunitatea de pompieri din FălticeniActualitate

Ziua porţilor deschise la subunitatea de pompieri din Fălticeni

       Accesări: 233

Vineri, 27 februarie 2015, premergător sărbătoririi Zilei Protecţiei Civile din România – 28 februarie, pompierii militari suceveni au organizat „Ziua Porţilor Deschise”, atât la sediul inspectoratului din municipiul Suceava, str. Universităţii nr.14, cât şi la sediile subunităţilor din judeţ – Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Solca, Siret şi Vicovu de Sus, ne-a informat plt.adj. Alin Găleată, purtător de cuvânt al ISU Suceava.

Mii de vizitatori, în special copii, dar şi adulţi, au trecut pragul porţilor deschise, unde le-au fost prezentate mijloacele de primă intervenţie în caz de situaţii de protecţie civilă şi modul de folosire a acestora. De asemenea, oaspeţii au fost informaţi privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă de la nivelul judeţului şi despre regulile de comportare în situaţii de urgenţă.

Cei mici, împreună cu cei mari, s-au bucurat de prezenţa şi de prestaţia lui Olly, câinele salvator, care a încântat asistenţa cu demonstraţiile sale, de exerciţiile demonstrative ale pompierilor militari, dar şi de tehnica de intervenţie folosită în diferite situaţii de urgenţă.

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut loc prezentarea celor mai noi achiziţii din dotarea pompierilor militari – autospeciala multifuncţională cu capabilităţi de autofreză de zăpadă şi autospeciala pentru transport personal şi victime multiple.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La Fălticeni pompierii au primit  inimioare și mărţişoare

Copiii grupei mari de la Grădiniţa cu Program Normal ”Lizuca” Fălticeni au vizitat subunitatea de pompieri din localitate. Copiii au beneficiat de informaţii privind riscurile potenţial generatoare de situaţii de urgenţă, regulile de comportare în situaţii de urgenţă, principalele cauze de incendiu şi modul de prevenire, importanţa educaţiei antiincendiu și anticutremur. Cei mici au primit materiale de informare cu mesajele campaniilor naţionale R.I.S.C. – „Siguranţa nu este un joc de noroc” şi „Nu tremur la cutremur”. La finalul activităţii copiii au suținut un scurt program artistic și-au înmânat inimioare cu mărțișoare.

    ”Aflând de Ziua Porţilor Deschise, am decis ca împreună copii și părinți să vizităm și să ne informăm despre activitatea pompierilor.A fost un bun prilej de-a observa tehnica din dotare, de a asista la exerciții practice, de-a ne informa şi forma o imagine cât mai concretă  despere activitatea instituţiei. În semn de respect pentru cei care salvează viețI, le-am oferit câte-o inimioară cu mesajele Respect și Vă iubim alături de   gingașul mărţişor mesager al primăverii, că tot suntem în prag de primăvară”, ne-a declarat Doiniţa Balan.

Imagini în secţiunea Galerie foto

ȘTIRI