Ziua Porților Deschise la Judecătoria FălticeniLocal

Ziua Porților Deschise la Judecătoria Fălticeni

       Accesări: 847

Oamenii din justiție se pregătesc de sărbătoare. La sfârșitul lunii octombrie va fi marcată Ziua Europeană a Justiţiei Civile care are ca obiectiv consolidarea relației de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiție, magistrații și beneficiarii acestuia, justițiabilii. În fiecare an la data de 25 octombrie, se organizează, la nivelul tuturor instanțelor și parchetelor din țară, acțiuni de tipul „ușilor deschise”.

Cetățenii sunt invitați la sediile instituțiilor, precum și la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Rostul principal al acestei celebrări este acela de a aminti că justiția este un serviciu pentru cetățeni, care le dă posibilitatea de a-și rezolva disputele private și de a-și afirma drepturile.

Ziua Europeană a Justiţiei Civile va fi punctată și la Judecătoria Fălticeni.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Anul acesta, sărbătoarea va fi marcată într-un mod inedit, elevii fiind invitați să nuanțeze plastic și literar evenimentul din 25 octombrie.

Pentru învățământul gimnazial va fi organizată o expoziție de desene și picturi cu tema ”Justiția văzută prin ochii copilului”, toate lucrările urmând să fie afișate la panoul din holul principal al instanței.

De cealaltă parte, elevii de liceu vor participa la un concurs de eseuri argumentative cu tema ”Doar respectând legea suntem liberi”.

Cele mai bune trei eseuri urmând să fi afișate la avizierul din holul principal al instanței, cât și pe Portalul Judecătoriei Fălticeni. Lucrarea clasată pe locul I va fi publicată în presa locală.

Termenul limită de depunere a lucrărilor este luni 24 octombrie 2016, ora 13:00.

Evenimente similare dedicate aceleiași zile vor fi organizate la restul judecătoriilor din județ, dar și la Palatul de Justiție din Suceava.

Curtea de Apel Suceava în colaborare cu Asociația de Studenți ELSA și Facultatea de Drept din cadrul Universității din Suceava va organiza un proces simulat în materie penală în care își vor demonstra calitățile oratorice și juridice două echipe formate din studenți ai Facultății de Drept. Participanții la proces vor fi jurizați de un juriu format din doi judecători, un profesor și un procuror, juriu ce va desemna câștigătorii.

Studenții participanți vor primi diplome înmânate de către președintele Curții de Apel Suceava.

De asemenea, pe parcursul întregii zile, justițiabilii vor avea posibilitatea de a completa un chestionar de analiză a percepției opiniei publice cu privire la sistemul judiciar din municipiul Suceava. Chestionarul va fi publicat pe portalul instanțelor de judecată.

ȘTIRI