Ziua porților deschise la complexul Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate FălticeniActualitate

Ziua porților deschise la complexul Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Fălticeni

       Accesări: 554

În această săptămână, 21-25 mai 2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi  Protecţia Copilului  Suceava a organizat campania „Porți deschise spre voluntariat”.

În cadrul evenimentului, ajuns la a IV-a ediție, au fost organizate vizite ale unor specialiști din alte județe în cadrul tuturor serviciilor și locațiilor de tip rezidențial sau familial pentru copii și adulți din sistemul de protecție al D.G.A.S.P.C. Suceava.

La Fălticeni a fost vizitat Complexul pentru Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate, structură apărută după desființarea Centrului de Plasament „Dumbrava Minunată” (în anul 2004).

După cum am aflat de la prof. Gabriela Curtui, șefa complexului pentru Servicii Multifuncționale pentru Copilul aflat în Dificultate Fălticeni, instituția are misiunea de a asigura accesul copiilor și tinerilor aflați în dificultate, pe o perioadă determinată, la găzduire, îngrijire, educație și pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale și socio-profesionale. Centrul coordonează în Fălticeni mai multe case și apartamente de tip familial, dar și un adăpost de zi și de noapte pentru copiii străzii.

Cu ocazia vizitei la Fălticeni, conducerea D.G.A.S.P.C. Suceava a premiat copiii cu cele mai bune rezultate la învățătură, olimpiadele școlare și în competițiile sportive.

Oaspeții au fost interesați și de activitatea unei alte structuri a D.G.A.S.P.C. Suceava, Compartimentul Echipa Mobilă de la Fălticeni.

Echipa mobilă oferă servicii copiilor cu dizabilităţi (aflaţi în familie sau în plasament) cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani şi copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate cu vârsta cuprinsă între 3-7 ani. În momentul de faţă echipa mobilă din Fălticeni oferă servicii pentru aproape 70 de copii din localitate și localitățile învecinate.

Echipa Mobilă asigură transferul de competenţe şi de cunoştinţe specialist-familie, în ceea ce priveşte metode eficiente de recuperare, terapie, reabilitare a copiilor cu dizabilităţi şi a copiilor preşcolari lipsiţi de grija ambilor părinţi sau a părintelui unic susţinător în situaţia în care aceştia sunt plecaţi în străinătate, aflaţi la domiciliu – prin activităţi de asistenţă socială, psihologie, logopedie şi kinetoterapie (în comunitate). Echipă mobilă  de la Fălticeni este compusa din 5 membri: 2 asistenţi sociali, un psiholog, un logoped şi un kinetoterapeut.

În zona Fălticeni, au fost vizitate și alte structuri ale D.G.A.S.P.C. Suceava, respectiv Centrul de Recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică și Casa de tip familial ,,Sf. Gheorghe” Dolhasca.

ȘTIRI