Ziua Mondială dedicată cititului cu voce tare sărbătorită la Grădinița ”Lizuca” din FălticeniEducație

Ziua Mondială dedicată cititului cu voce tare sărbătorită la Grădinița ”Lizuca” din Fălticeni

       Accesări: 726

Ziua Mondială a cititului cu voce tare, sărbătorită în fiecare an pe data de 1 februarie, este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări.

Scopul este acela de a încuraja copiii, tinerii și adulții din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor și pentru a arăta că dreptul la alfabetizare aparține tuturor oamenilor. 

Sărbătoarea cititului cu voce tare a avut, și în acest an, ecou în rândul preșcolarilor din Fălticeni.  

„World Read Aloud Day” a fost sărbătorită la Grădinița cu Program Normal ”Lizuca” din Fălticeni, cu participarea unui grup de eleve de la Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, ne-a informat educatoarea Doinița Bălan.

Întâlnirea cu preșcolarii s-a desfășurat sub genericul „În lumea poveștilor”.  

Elevele Costin Ioana, Bertea Larisa, Mîrzan Maria, Nechifor Maria și Apopii Ariana le-au citit povești preșcolarilor de la grupa mică și grupa mijlocie.

 ”Avem un protocol educațional de colaborare cu Colegiului Tehnic Mihai Băcescu Fălticeni, în cadrul unui proiect de voluntariat. Proiectul urmărește organizarea unor activități culturale, artistico-plastice și de voluntariat, cu implicarea elevilor și preșcolarilor din ambele unități școlare.   

Astăzi suntem la cea de-a doua activitate desfășurată, activitate care a avut ca obiective încurajarea lecturii, promovarea și decoperirea beneficiilor cititului împreună, în grădiniță.  

Încă de vârsta preșcolarității, trebuie să încurajăm copiii să iubească cărțile, așadar aceast tip de activitate interactivă a stimulat pasiunea pentru lectură a copiilor.

Am citit împreună, cu voce tare, am ascultat, am privit, ne-am  imaginat şi ne-am implicat în povești, fiecare în felul lui, dar toţi împreună.

Această activitate a adus tuturor participanților momente cu emoții puternice, prietenii și relații care ne împlinesc și ne motivează”,  a declarat educatoarea Doinița Bălan.

ȘTIRI