Ziua Mondială a Scriitorilor o sărbătoare de 30 de aniCultură

Ziua Mondială a Scriitorilor o sărbătoare de 30 de ani

       Accesări: 275

În fiecare an, pe data de 3 martie, pe mapamond se celebrează Ziua Mondială a Scriitorilor. În urmă cu trei decenii,  Congresul Internațional al Asociației Scriitorilor de Pretutindeni – PEN Club (Poets, Essayists, Novelists) a stabilit această sărbătoare, care are drep scop promovarea prieteniei și a sprijinului intelectual între scriitorii din toate colțurile lumii.

PEN Club România, una dintre cele 130 de filiale existente în lume, s-a înființat în anul 1923, printre inițiatori aflându-se Liviu Rebreanu. Perioada comunistă și-a pus amprenta asupra activității acestei filiale, dar clubul a renăscut abia după decembrie 1989, cu Ana Blandiana în prim-plan. În prezent centrul român PEN este condus de scriitoarea Magda Cârneci.

În această zi venim și cu o vești proaspete despre activitatea scriitorilor fălticeneni. Alexa Pașcu pregătește lansarea celui mai recent volum de proză, “Epistola monahului Iustin”, publicat în acest an la Editura StudIS, o continuare a romanului “Destin” din anul 2014.

Sărbători importante ne oferă în această lună poezia (21 martie – Ziua Mondială a Poeziei) dar și teatrul (27 martie – Ziua Mondială a Teatrului).

Imprumutul Promotional de Sarbatori

ȘTIRI