Ziua Mondială a Păsărilor la Şcoala „Ion Irimescu”Educație

Ziua Mondială a Păsărilor la Şcoala „Ion Irimescu”

       Accesări: 146

În debutul lunii aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Păsărilor, în baza unei convenţii pentru apărarea păsărilor din anul 1906 care promovează principii legate de importanţa păsărilor în ecosistemul planetei.

Evenimentul a fost marcat şi la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” din Fălticeni. După cum ne-a informat prof. Carmen Suliman, coordonatoarea programului Eco – Şcoala, elevii clasei I S.b.S., îndrumați de prof. Acatrinei Alice și prof. Ciocoiu Maria, au primit informații despre protejarea păsărilor din România, iar elevii clasei a II-a S.b.S. au rezolvat sarcinile din activitatea tematică „Misterioasele păsări”, îndrumați de prof. Ilișescu Delia și prof. Purdilă Cătălina.

La fiecare centru de activitate deschis în această zi elevii au rezolvat cu interes diferite sarcini. La centrul de scriere, elevii au avut de realizat descrierea unor păsări despre care s-au informat.

Elevii de la centrul de citire au desprins informații interesante despre viața păsărilor, din lecturi

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La centrul joc de rol au fost create dialoguri urmărind imagini în power point, iar la centrul de arte elevii au confecționat căsuțe pentru păsărele. Activitatea s-a finalizat printr-o expoziție cu lucrările elevilor.

„Ceea ce au înțeles elevii școlii noastre este că supraviețuirea speciilor de păsări depinde de sprijinul pe care toți oamenii planetei noastre trebuie să-l acorde unor măsuri de protejare a păsărilor”, a precizat prof. Suliman Carmen.

ȘTIRI