Ziua internaţională a spunerii basmelor marcată la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” FălticeniEducație

Ziua internaţională a spunerii basmelor marcată la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni

       Accesări: 340

Marți, 27 februarie, Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni a găzduit o activitate dedicată Zilei internaționale a spunerii basmelor.

Activitatea a fost interdisciplinară, organizată în colaborare cu profesori catedrelor de limba şi literatura română, limba franceză, limba engleză, informatică și tehnică.

A fost cea de-a cincea întâlnire a Clubului de Storytelling al Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava (cu ocazia “Zilei Internaționale a Spunerii Basmelor”).

Participanții au abordat, cu mult talent, basmul popular, cult, fantastic, nuvelistic, animalier, legendar, basmul-feerie, basmul-nuvelă (I. Creanga), basmul-poem (Mihai Eminescu), basmul-parodie, basmul-idilă, basmul științifico-fantastic, dramatic sau istoric, modern și contemporan, național și international.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cu prilejul acestei activități a fost organizată și o expoziţie de mărţişoare realizate în atelierul şcolii, de elevi din clasele IX-XI, specializarea industrie textilă şi pielărie.

Din partea Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava au participat: prof. metodist Rodica Cotin (responsabil zonă metodică) și prof. Daniela Argatu, iar din partea Colegiului Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni a participat conducerea școlii, alături de cadre didactice și elevi din clasele VI-XII.

Au mai fost prezenți bibliotecari de la Şcoala Gimnazială „Al. Ioan Cuza” Fălticeni și Şcoala Gimnazială Bogdăneşti.

ȘTIRI