Ziua Copilului sărbătorită de Protoieria FălticeniLocal

Ziua Copilului sărbătorită de Protoieria Fălticeni

       Accesări: 315

Ziua internațională a Copilului a fost marcată prin activități diverse organizate de Protoieria Fălticeni.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, au avut loc activități plăcute și distractive, încât în această zi, pentru copiii care au participat, cu siguranță nu o vor uita, ne-a informat Preotul Protoiereu Adrian Dulgheriu.

Acțiunile au fost posibile în urma parteneriatului dintre Protoieria Fălticeni și a Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu”, cu ajutorul colectivului firmei Assist și a inginerului Rareș Hrestic, de la Ocolul Silvic Silva Bucovina.

Activitatea “Aripi de copil” s-a desfășurat în curtea Protoieriei, unde 33 copii de la clasele I, de la unitatea de învățământ menționată, au desenat pe asfalt cu cretă colorată și au jucat diferite jocuri. Un grup de voluntari a supravegheat desfășurarea acestei activități.

Copiii au fost așteptați în sala de ședințe a Protoieriei Fălticeni  cu multe cadouri. Fiecare copil a primit diplomă de participare și multe surprize constând în rechizite școlare, dulciuri, jocuri, insignă, jucării, iconițe, cărticele cu povești religioase și de colorat.

Emoțiile de bucurie se puteau citi pe chipul lor la primirea acestor cadouri, iar ca drept răsplată, au cântat cântecele și rostit poezii, întrucât oricine ar fi trecut în acel moment prin apropiere, ar fi crezut că într-adevăr ar fi fost o altă lume, așa cum sunt și versurile compozitorului Constantinescu: o lume minunată în care veți găsi numai copii; în lumea cu povești și flori veți întâlni ,numai copii……”, ne-a declarat Preotul Protoiereu Adrian Dulgheriu.

Activitatea s-a încheiat cu închinarea copiilor la Biserica Sfântul Ilie, unde au rostit împreună cu părintele protoiereu rugăciunea “Tatăl Nostru”. Părintele i-a îndemnat ca mereu să asculte de părinții, de învățători și să cerceteze mereu Biserica, să se roage mereu pentru cei dragi ai lor, ca să învețe bine și fie buni creștini.

 “Copilăria este cea mai frumoasă poveste din șirul celor oferite de Bunul Dumnezeu. Astăzi, prin acest proiect – Aripi de copil – , am găsit oameni calzi care ne-au primit în casa lor, cu zâmbetul pe buze și cu brațele deschise, dar mai ales cu multe daruri”, a precizat la rândul său învățătoarea Sabina Dulgheriu.

La final, Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu i-a binecuvântat pe cei mici, urându-le “La mulți ani!”, cu speranța că acestă activitate să se repete și că oricând au nevoie de ceva anume, acum că știu unde îl găsesc, să vină și să ceară ajutor.

Mulțumim pe această cale conducerii școlii gimnaziale Ion Irimescu, domnului profesor Partenie Costică, firmei Assist și domnului inginer Rareș Hrestic pentru suportul material, dar și P.C. Pr. Prof. Bogdan Feștilă de la Centrul Catehetic Sfântul Nicolae, care ne-a ajutat la realizarea acestui proiect. Cred că noi cei mai vârstă, astăzi am mai întinerit datorită acestor copilași drăgălași.

Cupa prieteniei” – Prima ediție a campionatului de fotbal între parohii

Altă activitate așteptată cu mare interes de Ziua Copilului, a fost desfășurarea campionatului de fotbal între parohii, în cadrul Protoieriei Fălticeni, prima competiție de acest fel în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Meciurile s-au desfășurat pe terenul de fotbal al Școlii Gimnaziale “Ion Irimescu” din Fălticeni. Au participat 8 echipe, însumând 56 de tineri,  din  clasele V – VIII. Echipele au fost formate din copii aparținând fiecărei parohii participante și au fost coordonate de preacucernicii părinți parohi.

Au fost formate două grupe a câte 4 echipe, după cum urmează: în grupa I au făcut parte echipele parohiilor: Boroaia I (P.C. Pr. Maxim Silviu), Sf. M. Mercurie – Rădășeni (P.C. Pr. Georgian Rotar), Leucușești (P.C. Pr. Adrian Dulgheriu) și Corni – Liteni (P.C. Pr. Chihaia Ciprian). Din grupa a –II- a au făcut parte echipele: Bogdănești I (P.C. Pr. Marcel Ursuțu), Suha – Mălini (P.C. Pr. Pavel Norocel), Dolhasca (P.C. Pr. Teofil Saftiuc) și Ciumulești – Vadu Moldovei (P.C. Pr. Mircea Martiniuc). Cei care au arbitrat au fost profesorii Beraru Gabriel din Bogdănești și Malai Mihai din Gulia – Dolhasca.

Meciurile s-au disputat pe o perioadă de 12 minute fiecare, la care în caz de egalitate s-au disputat lovituri de departajare de la 7 m, iar echipele clasate pe primele două locuri în fiecare grupă sau calificat în semnifinale.

Mai departe s-au calificat Boroaia I și Rădășeni din grupa I, iar din grupa a –II-a , Suha – Mălini și Ciumulesti – Vadu Moldovei.

În finală s-a calificat echipa parohiei Ciumulești – Vadu Moldovei care a dispus cu 3 – 2 de echipa Boroaia I, iar cealaltă finalistă a fost echipa Suha – Mălini, care a învins echipa Rădășeni cu 1 – 0.

Finala a fost adjudecată de echipa parohiei Ciumulești – Vadu Moldovei, care a învins echipa Suha – Mălini la loviturile de departajare, cu scorul de 2 – 0.

Echipa parohiei Ciumulești – Vadu Moldovei, a primit cupa rezervată câștigătorilor din partea Părintelui Protoiereu Adrian Dulgheriu. Celelalte echipe au primit câte o diplomă conform clasamentului final, și câte o minge pentru viitoarele cantonamente. La final, toți participanții au fost felicitați și  au primit o mică gustare constând în pizza, sucuri și înghețată.

Mulțumesc preacucernicilor părinți pentru implicare, dar mai ales că și-au rupt din timpul lor și au participat la această activitate. Suntem bucuroși pentru tot ce s-a petrecut aici, tinând cont că este prima ediție, s-a văzut buna organizare a celor ce s-au implicat.

Tinerii au luat în serios acest campionat și s-a văzut pregătirea lor, dacă luăm în considerare că meciurile au fost aprig disputate și multe din jocuri s-au decis prin lovituri de departajare. Felicitări învingătorilor, felicitări celor învinși, pentru că în viață mai și pierdem, însă noi astăzi ne-am adunat aici ca prieteni chiar dacă a fost o competiție, de aceea și cupa se numește a Prieteniei.

Sperăm ca această competiție să vă apropie mai mult de Biserică și de părinții voștri spirituali. Sperăm să devină tradiție această activitate prin participarea a mai multor echipe în viitoarea ediție”, a declarat Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu.

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI