Ziua Holocaustului în România s-a marcat prin activități ale liceenilor din FălticeniEducație

Ziua Holocaustului în România s-a marcat prin activități ale liceenilor din Fălticeni

       Accesări: 768

Cu ocazia comemorării Holocaustului în România, Centrul de documentare şi informare al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a găzduit activități educative în cadrul proiectului interdisciplinar „Etica memoriei”.

Au fost organizate  expoziţii de documente istorice, proiecţii video şi diseminarea programului de vară „Să învățăm interactiv istorie!”, istorie orală pentru elevii de liceu. Elevii claselor a IX-a s-au familiarizat cu problematica Holocaustului din România prin vizionarea filmului documentar „Adio, pentru totdeauna!, povestea Hannei Meler-Faust” și dezbaterile care au urmat.

Filmul, bazat pe fapte reale, a evocat amintirile Hannei după terminarea războiului, care a descris copilăria fericită din sânul familiei, tragedia adusă de ordinul de deportare şi suferinţele îndurate în perioada Holocaustului.

Elevii claselor a VIII-a, a XI-a și a XII-a au aflat noutăți despre modul în care și-au petrecut vacanța o parte dintre colegii lor: la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și într-o bază de cercetare a aceleiași instituții de învățământ superior, la Baru Mare, locații în care Institutul de Istorie Orală din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat, în perioadele 23 iulie-20 august 2017  și 6-20 august 2017, două serii ale școlii de vară „Să învățăm interactiv istorie! Programe de vară de istorie orală pentru elevii de liceu”. Proiectul se desfășoară pe o perioadă de trei ani și se adresează elevilor de liceu din întreaga țară.

În acest an au fost selectați 25 de elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni și 2 elevi de la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni, coordonați de doamnele prof. dr. Palaghia Radion și prof. dr. Elena Deleanu.

ȘTIRI