Ziua Grădiniţei „Dumbrava Minunată”Educație

Ziua Grădiniţei „Dumbrava Minunată”

       Accesări: 141

„Dumbrava Minunată” a fost în sărbătoare! Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” şi-a sărbătorit existenţa în cadrul unui eveniment organizat marţi, 19 mai 2015.

Părinţi, reprezentanţi ai administraţiei locale, invitaţi de suflet ai instituţiei, au fost alături de copiii şi cadrele didactice de la „Dumbrava Minunată”, „Grădiniţa Filaturii” cum era numită cândva grădiniţa din cartierul 2 Grăniceri: Elena Baciu (fost director), alături de alte cadre didactice pensionare, poeta Coca Maria Udişeanu, cadre didactice în activitate de la unităţi preşcolare şi gimnanziale, viceprimarul Constantin Bulaicon.

De la prof. Floarea Manea, responsabila unităţii de învăţământ, am aflat că grădiniţa a fost înfiinţată în urmă cu 42 de ani. „Pe data de 7 iunie 1973 şi-a deschis pentru prima dată porţile. Copiii, puţini la început, au fost întâmpinaţi de o tânără educatoare, Maria Bocancea, care acum este o tânără pensionară.”  

Grădiniţa a primit numele „Dumbrava Minunată” în anul 2004, iar 10 ani mai târziu este construit noul corp de clădire. În prezent la „Dumbrava Minunată” primesc educaţie peste 100 de preşcolari. Mulţi dintre ei au fost artişti la ziua grădiniţei: au cântat, au dansat şi au recitat poezii în faţa părinţilor care au trăit momentul cu bucurie şi emoţie. În programul artistic au fost prezenţi elevi de la şcolile „Al. I. Cuza” şi „Mihail Sadoveanu”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

„Munca noastră, a educatoarelor, este deosebit de importantă pentru că grădiniţa este un lucru important în viaţa unui copil: intrarea lui într-un colectiv, lucrul cu o persoană străină, crearea unor abilităţi noi. Educatoarea trebuie să facă faţă acestor provocări, să nu fie persoană străină, ci fiinţa zâmbitoare, bună, blândă care-l întâmpină pe copil. Grădiniţa trebuie privită ca o casă unde copiii noştri se vor simţi confortabil, în siguranţă”, ne-a declarat prof. Floarea Manea.

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_12.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_1.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_2.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_3.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_4.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_5.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_6.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_7.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_8.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_9.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_10.jpg

https://alexgmitu.files.wordpress.com/2015/05/ziua_gradinitei_dumbrava_minunata_11.jpg

ȘTIRI