Ziua Eroilor va fi marcată prin evenimente comemorative în Fălticeni și în localitățile învecinateActualitate

Ziua Eroilor va fi marcată prin evenimente comemorative în Fălticeni și în localitățile învecinate

       Accesări: 858

La sărbătoarea Înălțării Domnului şi Ziua Eroilor, joi, 6 iunie 2019, după Sfânta Liturghie, vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate acestora, din ţară şi din străinătate.

La ora 12.00, clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase în semn de recunoştinţă faţă de eroii care s-au jertfit pentru neam, credinţă şi ţară, a anunțat Patriarhia Română.

Primăria Fălticeni, în colaborare cu Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș„, va organiza evenimente comemorative, începând de la ora 12.00, mai întâi la grupul statuar „Altarul Eroilor”, de pe aleea pietonală, apoi în Cimitirul Eroilor din parohia Grădini.

Vor fi oficiate slujbe de pomenire și vor fi depuse coroane de flori, iar elevii jandarmi vor defila în fața celor prezenți la eveniment.

De la ora 17.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, va avea loc concertul de caritate „Înălțare prin fapte creștinești”, susținut de Grupul folcloric „Balada” coordonat de către profesor-interpret Maria Tanasă.

Concertul este organizat de Societatea Națională Ortodoxă a Femeilor Române – Filiala Fălticeni, Primăria Fălticeni și Școala de Artă „Ion Irimescu” din Suceava.

Manifestări comemorative se vor desfășura și toate localitățile din zona Fălticeni.

Iată doar câteva exemple:

Asociația Cultul Eroilor – Filiala „Plăieșii” Suceava, Primăria Baia și Primăria Cornu Luncii, vor organiza un pelerinaj la monumentele eroilor din cele două comune.

Un alt moment comemorativ va avea loc la mormântul eroului poet Ioan Grosaru din Păiseni. Aici va avea loc și un spectacol de poezie.

Și-au anunțat participarea delegații ale Scorpionilor Galbeni din Timișoara, ale trupelor de parașutiști de la Clinceni și reprezentanți ai Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni.

Primăria comunei Preutești, în colaborare cu Asociația Cadrelor Militare în rezervă, Școala Gimnazială și Parohiile din comună,  va organiza festivități specifice de comemorare a Zilei Eroilor. Vor fi  depuse coroane la monumentele eroilor, în satele: Preutești (ora 8), Arghira (ora 9), Basarabi (ora 10),  Mănăstioara (ora 11),  Huși (ora 12), Leucușești (ora 13).

În Dolhești, manifestările comemorative organizate de Primăria şi Consiliul Local vor începe la ora 11, la Monumentul Eroilor din satul Dolheştii Mari.

După serviciul religios și depunerea coroanelor de flori, administrația locală va decerna titlul de Cetățean de Onoare al Comunei Dolhești, cadrelor didactice pensionare şi cadrelor medicale pensionare, care şi-au desfăşurat activitatea în comuna Dolheşti.

Va urma apoi un spectacol artistic prezentat de elevii Şcolii Gimnaziale ”Hatmanul Şendrea” și Defilarea Gărzii de Onoare constituită din plutoane de elevi de la Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni și Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoş Vodă”, Vatra Dornei.  

ȘTIRI