Ziua Eroilor în zona FălticeniActualitate

Ziua Eroilor în zona Fălticeni

       Accesări: 1162

 

La Fălticeni, festivitățile comemorative organizate de Primăria municipiului Fălticeni și Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” au început la ora 12, la Monumentul Eroilor din Piața “Nada Florilor”.

Alături de primarul Cătălin Coman au fost: senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, suprefectul Silvia Boliacu, președintele CJ Suceava – Gheorghe Flutur, consilierul județean Vasile Tofan, ofițerii aflați la conducerea Poliției Municipiului Fălticeni, Detașamentul de Jandarmi, Detașamentul de Pompieri, conducerea Poliției Locale, veterani de război, cadre militare în retragere și în rezervă.

După slujba de pomenire, oficiată de preotul militar Cătălin Simion, suprefectul Silvia Boliacu a prezentat mesajele de Ziua Eroilor transmise de premierul Sorin Grindeanu și ministrul Carmen Dan.

Au fost depuse coroane de flori din partea tuturor instituțiilor publice reprezentate la eveniment, din partea partidelor politice și a unor instituții de învățământ (Colegiul Național “Nicu Gane”, Școala Gimnazială “Ion Irimescu”, Școala Gimnazială “Ioan Ciurea”).

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea unei subunități de elevi de la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” și a unei subunități de militari de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni.

Alt eveniment comemorativ a fost organizat, potrivit tradiției, în Cimitirul Eroilor din cadrul Parohiei “Sfinții Voievozi” Grădini.

Preoții parohiei au oficiat o slujbă de pomenire, apoi, pe acordurile Imnului Eroilor, au fost depuse coroane de flori din partea Poliției municipale, a Poliției Locale și a Detașamentului de Pompieri.

Comemorarea eroilor în zona Fălticeni

Asociația Cultul Eroilor “Regina Maria” a județului Suceava a organizat activități de comemorare a eroilor în toate localitățile județului Suceava, ne-a informat prim-vicepreședintele Dumitru Davidel.

Au fost organizate slujbe de pomenire și au fost depuse coroane de flori la monumentele eroilor din orașele și comunele județului.

Președintele și prim-vicepreședintele Asociației Cultul Eroilor “Regina Maria”, împreună cu Primăria Cornu Luncii, preoții din localitățile componente, au organizat un pelerinaj de pomenire și depunere de coroane la munumentele eroilor din localitățile: Baia, Horodniceni, Cornu Luncii, Sasca Mare, Șinca, Păiseni, Băișești și Brăiești.

A participat o gardă de elevi jandarmi de la Școala Militară de Subofițeri de jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni, cadre militare de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni și o delegație de militari de la Batalionul 32 Mircea din Timișoara (Scorpionii galbeni), colegi ai eroului sublocotenent Ion Grosaru.

Cu acest prilej a fost distribuit participanților ultimul număr al Revistei “Plăieșii”, publicație care prezintă aspecte din viața eroilor neamului din cele două Războaie Mondiale, eroii Revoluției din 1989 și a militarilor care și-au pierdut viața în teatrele de operație pentru salvarea păcii împotriva terorismului internațional.

Activități de reprezentare ale SMSJ Fălticeni

Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi”Petru Rareş” Fălticeni a participat cu efective de cadre militare şi subunităţi de elevi la ceremoniile organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor, în șase localităţi din judeţul Suceava.

Jandarmii fălticeneni au asigurat prezența Garda drapelului de luptă al unităţii, gărzi de onoare şi gardă la monumentele eroilor din Suceava, Fălticeni, Dolheştii Mari, Liteni, Boroaia și Cornu Luncii.

În localităţile menţionate, ofiţerii delegaţi să reprezinte şcoala militară, împreună cu membrii comunităţii locale şi reprezentanţii instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice, au depus coroane şi jerbe de flori în faţa monumentelor, pe fondul intonării Imnului Eroilor.

ȘTIRI