Ziua Culturii Naționale – Simona Brădățan a câștigat marele premiu al Concursului “Floare Albastră”Cultură

Ziua Culturii Naționale – Simona Brădățan a câștigat marele premiu al Concursului “Floare Albastră”

       Accesări: 222

Peste 50 de elevi din Fălticeni au recitat poeziile poetului național Mihai Eminescu cu ocazia primei ediții a Concursului de recitare “Floare Albastră”, organizat în cadrul evenimentului Ziua Culturii Naționale.

Juriul concursului, format din profesorii Neculai Sturzu, Constantin Bulboacă, Viorica Bența, Mihaela Acatrinei și preotul Liviu Mihăilă, a avut o misiune grea pentru departajarea recitatorilor. S-au acordat diplome și cărți pentru mențiuni și concurenții clasați pe primele trei locuri, mulți la număr, iar Simona Brădățan, elevă a Colegiului Național “Nicu Gane”, a obținut marele premiu, în valoare de 500 de lei.

Ziua Culturii Naționale, eveniment organizat de Asociația Fălticeni Cultural, în parteneriat cu Primăria Fălticeni, s-a desfășurat în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”. Programul a debutat cu proiecția filmului “Un bulgăre de humă” și a continuat cu Concursul de recitare din lirica eminesciană „Floare Albastră”. Ziua s-a încheiat cu un spectacol extraordinar susținut de: Trupa de teatru Birlic (cu o inedită prezentare a Luceafărului), folkiștii Mateiana Anechiforesei, Paul Adrian Tihan, Ştefania Iacob, poetul Sorin Poclitaru, profosorul Constantin Bulboacă, profesoara Viorica Bența și  cantautoarea Maria Gheorghiu, invitatul special al serii.

Vezi GALERIE  FOTO

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Alex Săvescu

ȘTIRI