Ziua Culturii Naționale – Muzică şi poezie la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”Cultură

Ziua Culturii Naționale – Muzică şi poezie la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”

       Accesări: 160

Sub genericul „Trecut-au anii…”, dascăli de la Şcoala gimnazială „Ioan Ciurea”, în parteneriat cu colectivul Bibliotecii municipale și Primăria Fălticeni, au organizat în ziua de 15 ianuarie, o excelentă şi încântătoare manifestare dedicată memoriei „omului deplin al culturii româneşti”, Mihai Eminescu.

Cronologic, totul a început cu o lecţie interactivă coordonată de domnul profesor Marius Pintilii, în cadrul căreia elevii clasei a VI-a au vorbit despre Eminescu şi opera sa.

Au continuat micuţii elevi ai claselor a II-a şi a III-a, care, sub atenta şi iscusita îndrumare a doamnelor profesoare Lidia Zugravu, Ermolania Dan şi Lenuţa Lămăşanu, au recitat din lirica eminesciană, au cântat şi au încântat spectatorii. Pe strune de chitară şi de vioară, aceşti copii minunaţi au creat o atmosferă de profunzime lirică.

Iar corul pregătit de profesor Mirabela Apopei a delectat prin puritatea şi gingăşia vocilor copiilor, susţinând un adevărat recital.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ca omagiu adus poetului care a fost şi bibliotecar, cei care astăzi au trecut pragul instituţiei au fost întâmpinaţi de gazde cu o expoziţie de carte şi documente care cuprinde volume apărute de-a lungul timpului din opera eminesciană precum şi titluri despre opera şi omul Eminescu.

Expoziţia s-a dorit să fie o invitaţie adresată, în primul rând, tinerilor de a-l cunoaşte pe Mihai Eminescu şi a aduce mai aproape de sufletul lor moştenirea perenă a „poetului nepereche”.

VEZI GALERIE FOTO

Adriana M.

ȘTIRI