Ziua Culturii Fălticenene – 15 iunie 2016

       Accesări: 758

Miercuri, 15 iunie, la Fălticeni s-au desfăşurat manifestări culturale reunite sub genericul „Ziua Culturii Fălticenene”.

Manifestările au fost organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural, asociaţie care a iniţiat acest proiect cultural în anul 2011.

Un sobor de preoţi din Protopopiatul Fălticeni a oficiat slujba de pomenire a personalităţilor fălticenene, în Biserica Catedralei „Învierea Domnului”. Preotul militar Cătălin Simion le-a oferit celor prezenţi câte un exemplar din cel mai recent număr al revistei „Cuvânt şi faptă”, dedicat poetului Mihai Eminescu, revistă editată de Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

În curtea Muzeului de Artă „Ion Irimescu” s-a desfăşurat un concurs de recitare din opera poetului naţional Mihai Eminescu, cu participarea a 24 de concurenţi. Participanţii au fost răsplătiţi cu diplome şi amintiri foto ale vechiului oraş. Marele premiu i-a revenit Adelei Şulea, elevă a Şcolii „Miron Costin” Suceava.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Concursul de recitare a fost urmat de un concert de muzică folk susţinut de tineri artişti din Fălticeni şi Botoşani: Mateiana Anechiforesei, Paul Tihan, Vlad Calimandriuc şi Ştefania Iacob. Cu acest prilej au fost prezentate două albume de muzică folk: „Acum ştiu” (Ştefania Iacob), „Folk din pana mea”.

foto / video – Marius Panţâru

ȘTIRI