„Ziua absolventului” eveniment de tradiție la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din FălticeniEducație

„Ziua absolventului” eveniment de tradiție la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni

       Accesări: 2003

Cei mai buni absolvenți ai promoției 2013-2017, de la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” Fălticeni, au fost premiați în cadrul unui eveniment unic în învățământul sucevean, generic intitulat “Ziua Absolventului”.

Festivitatea, organizată în sala de spectacole a Centrului Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, a avut amploarea unui curs festiv, o întâlnire de suflet între profesorii diriginți și și proaspeții absolvenți, după cum a remarcat  moderatorul evenimentului, profesorul Valentin Purdilă.

Pe lângă premiile cuvenite absolvenților, au fost acordate titluri onorifice pentru “Șeful de promoție 2017” și “Absolventul anului 2017”, dar și premii pentru profesorii diriginți.

Profesoara Silvia Chirilă, director adjunct al colegiului, a deschis Ziua Absolventului,. “Un eveniment marcant din viața fiecărui tânăr, absolvirea studiilor liceale, moment pe care am dorit să îl petrecem împreună în această zi. Rezum mesajul nostru de astăzi la trei cuvinte, dăruire, recunoștință și speranță. Cred că în acești ani de liceu ați învățat că trebuie să vă ascultați inima, că reprezentați ceva numai prin ceea ce dăruiți, că tot ceea ce realizați, fără o motivare morală, nu poate să dăinuiască. Oriunde veți ajunge, amintiți-vă cu plăcere și mândrie de anii de studiu. Amintiți-vă că tot ceea ce contează câteodată în viață este să-ți aduci aminte de unde ai plecat, să fii om.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

La sărbătoarea absovirii au fost prezenți și foști elevi ai liceului. Invitat special a fost Apostol Gabriel, absolvent al promoției 2010, specialist în IT al unei instituții militare din România. Alți foști elevi au transmis mesaje video pentru actualii absolvenți.

Un mesaj pentru absolvenți a avut și directorul adjunct, profesoara dr. Mariana Țuca, a “Vă adresez gânduri și felicitări pentru că ați ajuns în acest moment. Adevărata diplomă primită acum este lumina ce o răspândiți în jurul vostru ca absolvenți ai Colegiului Tehnic Mihai Băcescu. Sunteți unici, sunteți minunați, aveți nevoie de mult succes, de oportunități și șanse în cariera voastră. Vă dorim să fiți puternici, să înfruntați cu același curaj furtunile și să arătați lumii că sunteți construți pentru a fi cei mai buni.”

 Profesorii diriginți au primit din partea conducerii școlii titul de “Nobil șlefuitor de caractere”, apoi au fost anunțate titlurile onorifice.

“Șef de promoție 2017” a fost declarată absolventa Solcanu Mădălina (clasa a XII-a D), iar titlul de “Absolvent al anului 2017” i-a revenit Andreei Vasiliu (clasa a XII-a A).

Nu în ultimul rând, titlul de excelență “Profesorul anului”, pentru întreaga activitate în învățământ, i-a fost acordat profesoarei Elena Călinescu.

ȘTIRI