Accesări: 12316

Se pregătesc pentru sărbătoare. Autoritățile locale organizează în luna iulie Zilele Municipiului Fălticeni, manifestare care, pe fondul relaxării restricțiilor, se va desfășura la o scară mult mai mare decât anul trecut. Evenimentul va avea loc în etape, între 10 și 25 iulie.

Manifestările vor fi un amalgam de acțiuni cu caracter artistic, cultural, sportiv și religios.

Un parc de distracții va fi amenajat pe stadionul „Nada Florilor”, ceea ce înseamnă că Bâlciul de Sfântul Ilie va avea loc.

Sport

Acțiunile sportive sunt cele care vor deschide programul ediției 2021.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pe 10 iulie va avea loc un concurs de înot, pe 17 iulie este anunțată o competiție de tenis de masă, iar între 12 și 18 iulie, un turneu de tenis de câmp pentru seniori, în timp ce pe 18 iulie va fi un concurs de tenis de câmp pentru copii.

În aceeași este programată și o partidă de fotbal pentru seniori, pe stadionul „Constantin Jamaischi”.

Educație și Cultură

Zilele Municipiului Fălticeni au și o componentă educațională.

În cadrul evenimentului vor fi premiați elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură. Iubitorii de cultură vor putea participa la seara muzeală „Sub semnul Lovineștilor”, moment care se va desfășura duminică, 18 iulie, de la ora 16, iar de la ora 18, la lansarea celei mai noi cărți a scriitorului Alexa Pașcu.

Între aceste două evenimente, de la ora 17, la Baza de Agrement „Nada Florilor” va avea loc premierea elevilor fălticeneni cu rezultate deosebite la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, după care va urma un spectacol artistic susținut de trupe de dans și soliști locali.

Carte și Spiritualitate

Luni, 19 iulie, la ora 18, are loc procesiunea religioasă, în care racla cu moaștele unor sfinți români va fi purtată prin oraș, iar de la ora 19 este programată lansarea celei mai noi cărți de epigrame și caricaturi, semnate de Constantin Bulboacă și Radu Bercea.

Din program nu lipsesc și acțiunile dedicate familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Anul acesta, cuplurile de Aur vor fi sărbătorite și binecuvântate la Biserica „Sfântul Ilie”.

În ultimele ediții, activitatea s-a desfășurat la Catedrala Învierii.

Nunta de aur va avea loc marți, 20 iulie, de la ora 16.

Folclor

Ediția 2021 include și manifestări artistice. Acestea vor avea loc tot pe 20 iulie.

Ele sunt concentrate în zona Complexului de Agrement „Nada Florilor”, la pontonul de pe apa iazului Șomuz.

Aici vor avea loc spectacole muzicale susținute de grupurile folclorice Moldova și Micii Răzeși (coordonate de profesoara Lenuța Rusu), respectiv Dorulețul și Balada (coordonat de profesoara și interpreta Maria Tanasă).

Parfum de epocă

Duminică, 25 iulie, ciclul manifestărilor va fi încheiat cu expoziția mașinilor de epocă „Roți Legendare”, aflată sub patronajul Retromobil Club România. Vehiculele vor fi expuse în zona centrală, lângă sediul ANAF.

Spre seară, de la ora 18, este anunțată o conferință de presă, un eveniment de lansare al sportivului Ionuț Atodiresei, fost campion mondial în sporturile de contact.

Bugetul alocat pentru manifestări este cifrat la 140.000 de lei.

Programul și cheltuielile pentru desfășurarea manifestărilor urmează să fie aprobat de aleșii locali, în ședința de pe 6 iulie.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Fălticeni în parteneriat cu antreprenorul botoșănean Mihai Lichiardopol, Centrul Cultural „G.V. Birlic” , Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”.

ȘTIRI