Zilele Municipiului Fălticeni au luat sfârșitLocal

Zilele Municipiului Fălticeni au luat sfârșit

       Accesări: 440

Distracția și bâlciul de Sfântul Ilie au luat sfârșit. După cinci zile de voie bună, muzică și activități diverse, autoritățile locale trag linie la finalul sărbătorii urbei de pe Șomuz. Zilele Municipiului Fălticeni s-a dovedit o reușită, cel puțin așa spun organizatorii care se declară mulțumiți de modul cum au decurs lucrurile în programul celor cinci zile ale evenimentului desfășurat între 16 și 20 iulie.

Manifestările culturale nu au lipsit nici anul acesta, mai multe lansări de carte fiind în centrul iubitorilor de lectură.

Mult mai numeroase au fost activitățile sportive care au inclus concursuri de tenis de masă, pescuit, înot, fotbal, tenis de câmp. Spiritul de competiție și premiile puse în joc au atras numeroși sportive la întrecerile organizate cu prilejul evenimentului de la Fălticeni.

Cele mai așteptate au fost, fără îndoială, concertele din piața centrală Nada Florilor. Acordurile muzicale pop-rock, dance cât și cele folclorice au răsunat în zona centrală, locul unde mii de fălticeneni au cântat alături de Direcția 5, Matteo, Emil Lassaria & Caytlin, dar și nume sonore ale muzicii populare românești precum Sofia Vicoveanca și Alexandru Recolciuc.

Pe aleea pietonală din centru, colecționarii au etalat obiecte vechi și foarte vechi la Târgul de antichități.

Ca în fiecare an, la sărbătoarea Sfântului Ilie preoții și credincioșii au pornit în procesiune prin oraș. La biserica ce poartă hramul patronului orașului Fălticeni  s-a oficiat slujba religioasă pentru cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie.

Evenimentul s-a încheiat ieri seară cu un foc de artificii.

falticeni-spectacol

ȘTIRI