Zilele Comunei Slatina se desfășoară pe 5 și 6 augustRural

Zilele Comunei Slatina se desfășoară pe 5 și 6 august

       Accesări: 1715

Comunitate în sărbătoare. Locuitorii din Slatina sunt invitați la prima ediție ”Zilele comunei Slatina”. Evenimentul a debutat vineri, 5 august, cu celebrarea cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Peste 30 de familii au sărbătorit Nunta de aur la biserica din sat, unde s-a oficiat o slujbă religioasă. În semn de respect, cuplurile au primit din partea autorităților flori, diplome și buchete de flori, iar la final au închinat un pahar de șampanie.

Data la care se desfășoară evenimentul nu a fost aleasă la întâmplare. 6 august este ziua în care Mănăstirea Slatina își sărbătorește hramul.

”Am hotărât ca pe 5 și 6 august să serbăm ”Zilele Comunei Slatina”. Vrem ca, începând de acum, să avem un eveniment cu caracter permanent.”, ne-a declarat primarul Vlad Gherman. ”Și în trecut era ceva acțiune, un bâlci, puțină forfotă, dar nimic oficial. Acum ne dorim să vorbim despre un eveniment prin care să ne facem cunoscute tradițiile și valorile locale.”

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Edilul mai spune că prin intermediul manifestării se dorește promovarea comunității locale.

Evenimentul va continua pe 6 august, dimineața, cu slujba religioasă de la mănăstirea de maici ce poartă hramul ”Schimbarea la Față”. Sfânta Liturghie va fi oficiată de un arhiereu împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Programul propriu-zis va demara la ora 11.30 cu diverse momente muzicale și artistice.

La prima ediției ”Zilele comunei Slatina” vor fi premiații cinci copiii, alături de îndrumătorul lor, care au participat la un concurs național de ciclism, elevi ce au ocupat un onorant loc 4 la nivel național. În cadrul evenimentului vor fi omagiați doi veterani de război care au fost declarați ”Cetățeni de Onoare” ai comunei.

Manifestarea include și un spectacol de muzică populară. Pe scenă vor urca interpreți, mai tineri sau mai în vârstă, din cele trei sate ale localității: Alexandru Brădățan, Cornelia Ștefan, Vasilica Mogîrzan, Grigore Moroșanu, Ioana și Andrei Iftime, Ionică Olariu, Patricia Aniculăiesei și alții.

Sunt invitați să cânte la eveniment și membrii Ansamblului Folcloric ”Domnița Ruxandra”, Fanfara din Mălini și Corul bătrânesc din Găinești.

Pentru că au un buget sărac, autoritățile locale au fost sprijinite de câțiva oameni de afaceri în organizarea evenimentului. Programul Zilele comunei Slatina este susținut în proporție de 95% de sponsori locali.

ȘTIRI