Zile de sărbătoare în comunităţile religioase din FălticeniReligie

Zile de sărbătoare în comunităţile religioase din Fălticeni

       Accesări: 589


Catolicii fălticeneni se pregătesc să întâmpine Invierea Domnului

pastele_catolic_falticeni_2015_2Credincioşii romano-catolici din Fălticeni celebrează astăzi Joia Mare. În biserică, potrivit tradiţiei, se recrează „spălarea picioarelor”, un ritual săvârşit de Isus îngenuncheat în faţa apostolilor.

Vineri se vor pregati bucatele pe care credincioşii le vor pune pe masă după Înviere. În Vinerea Mare se oficiază devoţiunea, Calea Sfintei Cruci. În cadrul acestui eveniment se dezveleşte Sfânta Cruce.

Sâmbătă, de la ora 20.00, în jur de 100 de credincioşi sunt aşteptaţi la liturghia solemnă a Învierii care va fi săvârşită în Biserica Sfântul Anton de Padova din Fălticeni. La sfârşitul liturghiei vor fi sfinţite alimentele.

Imprumutul Promotional de Sarbatori


Purim – sărbătoarea evreiască a veseliei

sinagoga 2Tot astăzi, evreii marchează Purim-ul, una dintre cele mai importante sărbători a iudaismului, dedicată salvării poporului evreu, așa cum stă scris în Cartea Estherei din Biblie.

Această sărbătoare a bucuriei va fi marcată şi la Fălticeni, la sfârşitul săptămânii, cu ocazia unei adunări generale a comunităţii evreilor din Fălticeni, ne-a informat preşedintele comunităţii locale, Stelică Gold.

La această întâlnire, duminică, în Sinagoga de pe strada Ana Ipătescu, este aşteptat şi preşedintele Comunităţii Evreilor din Iaşi. Comunitatea evreilor din Fălticeni număr în prezent peste 30 de membri.

ȘTIRI