Zile de foc pentru pompierii din Fălticeni: Intervenții la incendii în Râșca și GăineștiActualitate

Zile de foc pentru pompierii din Fălticeni: Intervenții la incendii în Râșca și Găinești

       Accesări: 89

pompieri-fălticeni-incendiu

Zile de foc pentru pompierii Detașamentului Fălticeni. Aceștia au trebuit să intervină la două incendii. Primul s-a produs vineri, 6 noiembrie, ora 18.45, în localitatea Râșca.

Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Râşca şi Bogdăneşti, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei centrale termice, corp comun cu clădirea unui magazin mixt, din comuna Râşca. Pompierii au fost sprijiniţi şi de 10 cetăţeni din zonă, cu mijloace de primă intervenţie.
La sosirea echipajelor, ardea acoperişul centralei şi o parte din planşeul din lemn al clădirii magazinului, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie. La doar cinci metri distanţă de clădirea magazinului se afla şi o staţie mobilă de distribuţie carburanţi. Din fericire, incendiul a fost localizat la timp, iar staţia de carburanţi nu a fost pusă în pericol.
Incendiul a fost lichidat la ora 20:05.
Au ars acoperişul centralei pe aproximativ 10 metri pătraţi şi circa 4 metri pătraţi din planşeul magazinului. S-au degradat elemente de tâmplărie (o uşă şi două ferestre).
Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.
Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat clădirea magazinului, cu bunurile aferente.

Incendiu în localitatea Găineşti
Sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 16:48, Militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciile Privat şi Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă ale comunei Cornu Luncii, au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la casa de locuit a lui N.V., din satul Găineşti, comuna Slatina.
La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul construcţiei P+M, din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.
Incendiul a fost lichidat la ora 19:10.
A ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 350 de metri pătraţi şi s-au degradat elemente de tâmplărie din PVC (patru uşi şi şapte ferestre).
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.
Nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii au salvat restul locuinţei.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Rudy Hödl

ȘTIRI