Zile de foc pentru ambulanțierii Stației din Fălticeni: Peste 150 de solicitări în perioada sărbătorii de PaștiActualitate

Zile de foc pentru ambulanțierii Stației din Fălticeni: Peste 150 de solicitări în perioada sărbătorii de Paști

       Accesări: 100

Au sărbătorit prin muncă. Câțiva din lucrătorii Poliției Municipale, Jandarmeriei, Pompierilor și Spitalului Fălticeni au fost la datorie în perioada sărbătorii de Înviere. Pe baricade au fost și ambulanțierii fălticeneni care au lucrat la foc continuu.

Ca în fiecare an, perioada este una aglomerată pentru echipajele de prim ajutor.

Ambulanțierii Stației Fălticeni au răspuns la peste 150 solicitări în intervalul 9 – 16 aprilie. Dintre acestea, 110 intervenții s-au produs în cele trei zile de Paști. Cele mai multe, adică peste 70% , au avut loc în mediul rural.

Comparativ cu o zi obișnuită, volumul de muncă a fost de patru ori mai mare.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cele mai multe solicitări au fost pentru problemele digestive, pe fondul unui consum în exces. Aproape la fel de multe au fost intervențiile la persoane care nu au respectat regimul alimentar și schema de tratament impusă de medic. Pe locul trei în topul solicitărilor s-au aflat cazurile de etilism.

Anul acesta, de Paști, numărul actelor de agresiune, dar și al accidentelor au fost mai puține. Cu excepția unei intoxicări involuntare cu antigel, la un bătrân de 78 de ani din Hârtop, în rest nu s-au înregistrat cazuri deosebite.

”Ecouri” s-au simțit și înaintea Paștilor, în Joia și Vinerea Mare, când ambulanțierii au intervenit în peste 50 de cazuri.

Și la nou înființatul Compartiment Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni a fost o perioadă aglomerată. Personalul medical a preluat aproape 200 de cazuri, cele mai multe pe fondul consumului excesiv de mâncare și băuturi alcoolice.

ȘTIRI