Zi liberă pentru elevii din Fălticeni la sfârșitul săptămâniiEducație

Zi liberă pentru elevii din Fălticeni la sfârșitul săptămânii

       Accesări: 693

Comisia Paritară, de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a decis ca ziua de 5 octombrie 2018, Ziua Internațională a Educației, să fie zi nelucrătoare în învățământul preuniversitar din județul Suceava.

Solicitarea a venit din partea  sindicatelor reprezentative din învățământul sucevean, în baza prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă, se arată într-un comunicat al Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava.

În urma acestei decizii, cei aproape 8.000 de elevi și preșcolari din Fălticeni vor avea trei zile libere la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 5-7 octombrie 2018.

Ziua liberă a elevilor vine în sprijinul autoritităților, care trebuie să pregătească secțiile de votare pentru Referendumul privind redefinirea familiei în Constituție, programat în intervalul 6 și 7 octombrie 2018.

Școala a început pe 10 septembrie. Prima vacanță, de o săptămână, o vor avea copiii de grădiniță și elevii până la clasa a IV-a, în perioada 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Pentru toți elevii, prima vacanță este cea de iarnă, cu o durată de 3 săptămâni,  în perioada 22 decembrie – 13 ianuarie.

ȘTIRI