Zi de mare sărbătoare pentru dolheșteniCultură

Zi de mare sărbătoare pentru dolheșteni

       Accesări: 738

Încurajați de un suflu nobil venit încă o dată din partea doamnei farmaciste Maria Mitocaru din Fălticeni, dolheșteanca ce-și simte permanent rădăcinile în pământul ce l-a călcat la începuturi, publicația de folclor și informare locală „Erupții dolheștene” și Cenaclul literar-artistic „Erupții…” au demarat și în acest an marea sărbătoare a dolheștenilor, „Făurar – Luna Petru Sandovici”, un evantai de acțiuni venite să comemoreze alături de personalitatea ilustrului pedagog, întreaga pleiadă a cadrelor didactice din generația de aur a învățământului local.

Cuvintele Mariei Mitocaru desprinse din adâncul ființei sale au pătruns ca un fir roșu printre noi:

„Petru Sandovici, autorul primei monografii a comunei Dolhești, ctitorul căminului cultural din localitate, a fost și este recunoscut ca un nume de mare autoritate  încă de pe vremea când școala reprezenta valoare și valorile (nu nonvalorile) erau încurajate, un om cu adevărat de seamă al satului Dolhești.

Omul – instituție, a fost o prezență încântătoare, tonică și înălțătoare care în paralel cu efortul său de catedră s-a preocupat în egală măsură de viața culturală și frământările semenilor contribuind prin munca depusă să consolideze prestigiul comunei pe plan zonal și național.

Zeci de personalități, care s-au ridicat de pe băncile școlii dolheștene poartă amprenta legendarului dascăl de pe Valea Șomuzului. Tocmai de aceea consider că noi, cei ce l-am cunoscut, modelându-ne frumos inima și sufletul purtăm o sacră responsabilitate de a-i fi veșnici recunoscători…”

Ajunsă la cea de-a patra ediție, anul acesta organizatorii vor încerca să accentueze într-un mod deosebit evenimentul cuprinzându-l în ampla manifestare națională „Centenar – România”.

Purtând motto-ul deja cunoscut: „O floare, la fiecare, 25 februarie…”, duminică, 25 februarie 2018, ziua de naștere a celui pomenit, la sediul revistei, din incinta Căminului Cultural „Petru Sandovici”, se vor desfășura lucrările cenaclului din luna aceasta. Pe lângă membrii de drept își vor face prezența foști colegi și colege de generație, consăteni ce-i poartă amintirea, personalități din localitățile învecinate, copii.

Se dorește a fi o reușită sentimentală presărată cu depănări de amintiri, bună-dispoziție, toate în acorduri muzicale, versuri și noi speranțe…

ȘTIRI