Accesări: 63

artificii_revelion_fălticeni

S-a dus și 2014. Noul an și-a făcut debutul cu zgomot, culoare și mai ales bucurie. Centrul Fălticeniului arăta ca un loc de pelerinaj, unde localnicii și-au dat întâlnire pentru acel moment special din fiecare sfârșit de an.

Momentul mult așteptat era tot mai aproape.

Lume multă în jur. Polițiști, jandarmi, pompieri. Lampioane urcă spre cer, șampanii așteaptă să fie desfăcute, aparate foto și telefoane mobile pregătite pentru actul imortalizării.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Ceva lipsește.

Da. Lipsește. Obișnuita animație pentru masa de cetățeni, cu clasica numărătoare inversă ”10,9,8,7,6,5,4,3,2,1…La Mulți Ani”, care nu mai are loc. Nici scenă, nici microfon, nici omul care să spună ”La Mulți Ani, Fălticeni”. Și ce dacă! Putem numără și singuri, în gând sau cu glas tare.

Mai lipsește ceva. Plugul cu boi! Unde sunt tinerii cu biciurile? Dar buhaiul și urătorii în costume populare? Adică elementele pe care obișnuiam să le vedeam an de an. Unde s-au risipit?

Bun. Avem un Zerovelion. Avem și artificii. Ura! Și au început să duduie pe cer, iar mulțimea să exclame. Spectacolul artificiilor durează 11 minute, adică exact câte grade Celsius erau la ora aceia. Anul trecut au fost 15 minute, dar nu asta este important ci certitudinea că le-am avut și pe astea.

Nu știu de ce, dar am impresia că doar artificiile ne mai fac să ridicăm fruntea sus.

Punct final. Gata. S-a terminat spectacolul. Fiecare o ia în drumul său. Și ce să auzi…un grup de tineri aduce vorba de un Revelion în stradă, cu tot tacâmul. Ca la alții…

Revelionul în stradă nu-i prea greu de realizat. Problema ar fi cât de trebuincioasă ne este petrecerea la cumpăna dintre ani, în condițiile în care avem ”Zilele Orașului”, ”Târgul Mărului”, un festival de teatru și două de folk, competiții sportive și manifestări artistice de tot soiul alimentate tot din bugetul local, cu binevenitele completări ale unor sponsori.

Cine vrea Revelion în stradă, la Fălticeni? Și totuși, cum vi s-a părut Zerovelionul?

Rudy H.

ȘTIRI