Zeci de probleme în transporturile de material lemnos. Cherestea confiscată în Vadu MoldoveiRural

Zeci de probleme în transporturile de material lemnos. Cherestea confiscată în Vadu Moldovei

       Accesări: 1448

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat, de la începutul lunii iunie, mai multe acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, în perioada 3-9 iunie au fost efectuate 41 de controale.

În urma acestor controale au fost aplicate 87 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.710 lei. Polițiștii au confiscat 62,92 metri cubi de material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 39.110 lei și au indisponibilizat un autovehicul folosit la comiterea ilegalităților silvice, în valoare de 20.000 lei.

În seara zilei de 3 iunie, o patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control,  pe DN 2 din comuna Vadu Moldovei, un ansamblu rutier cu semiremorcă condus de  un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc care transporta  material lemnos.

Suspiciunile cu privire la efectuarea unor transporturi repetate folosind același aviz de însoțire, au fost confirmate în urma cercetărilor. Autovehiculul a efectuat transporturi, în zilele de 2 și 3 iunie 2019, în baza aceluiași aviz.

Cu sprijinul specialiștilor silvici s-a efectuat inventarierea materialului lemnos transportat. S-a stabilit faptul că, bărbatul transporta 48,95 metri cubi de cherestea de esență rășinoase și nu 45,35 metri cubi conform avizului de însoțire prezentat de conducătorul auto.

În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale cu sediul în comuna Stulpicani, care a emis documentele, iar materialului lemnos, în valoare de 31.279 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI