Zeci de elevi din Fălticeni au împărțit mărțișoare cu mesaje ecoLocal

Zeci de elevi din Fălticeni au împărțit mărțișoare cu mesaje eco

       Accesări: 318

Atitudinea constructivă generează idei pozitive. Mai mulți elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” din Fălticeni și-au propus să atragă atenția și de ce nu, să-i responsabilizeze pe cei mari asupra câtorva probleme majore ale societății de astăzi. După ce au confecționat cu mâinile lor mai multe mărțișoare din materiale reciclabile, copiii au ieșit pe stradă pentru a le împărți trecătorilor.

Fiecare exemplar oferit era însoțit de un mesaj menit să atragă atenția și să sensibilizeze comunitatea locală.

Cu zâmbetul pe buze și un îndemn cald, elevii au ajuns la inima părinților și bunicilor pe care i-au întâlnit în cale. Pe lângă mărțișoarele eco, elevii au dărit și felicitări realizate tot din materiale refolosibile.

Școlarii au ținut să explice cât de importante sunt pentru ei problemele de mediu și mai ales protejarea naturii.

„Sperăm că efortul lor n-a fost în zadar și că efectul dorit va fi cel de domino.”, ne-a declarat Carmen Suliman, coordonatorul proiectului internațional „Mănâncă responsabil”. „Încet, dar sigur, adulții și elevii vor deveni mai responsabili și în modul în care aleg să se hrănească, și cu mediul în general. Aceasta este și ținta proiectului pe care îl desfășurăm la nivelul școlii noastre.”

Cu ajutorul mărtișoarelor eco, în care au pus câte un mesaj, au reușit să stârnească măcar curiozitatea trecătorilor care au dorit să fie lămuriți asupra acestui mesaj puțin neobișnuit pentru luna martie.

Elevii Școlii „Ion Irimescu” au explicat că luptă împotriva nepăsării și lipsei de respect asupra mediului, împotriva risipei de alimente. Ei au transmis totodată faptul că militează pentru încurajarea producătorilor locali, protejarea naturii și sustenabilitatea mediului.

Profesorii spun că mesajele au fost simple și de efect. Unul dintre acestea era „Mănâncă Responsabil!”.

Campania s-a desfășurat între 1 și 10 martie. Zeci de fălticeneni au primit mărțișoare eco prin care școlarii au transmis mesajul lor. Obiectele au fost confecționate manual în sălile de curs, iar mai apoi oferite trecătorilor.

Peste 100 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” au fost implicați în campanie, coordonatori fiind profesoarele Ana Moroșanu, Sabina Dulgheriu, Iuliana Ivanov, Carmen Suliman, Paulina Ivanov, Daniela Brăneanu și Tatiana Șandru.

Cât despre mărțișor, acesta reprezintă un simbol al primăverii la români.

Ața împletită roșu-alb alături de un obiect în miniatură este purtată în luna martie. Mărțișorul este aruncat odată cu sosirea cocorilor ca dorința să se îndeplinească și fericirea să fie mare și înaripată, sau se leagă de ramurile unui pom care se dorește să rodească frumos.

ȘTIRI