Zeci de controale pentru combaterea delictelor silvice. Amenzile depășesc 96.000 de lei într-o singură săptămânăRural

Zeci de controale pentru combaterea delictelor silvice. Amenzile depășesc 96.000 de lei într-o singură săptămână

       Accesări: 431

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, continuă să organizeze acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Cel mai recent bilanț al acestor acțiuni arată că, în perioada 2-9 octombrie, au fost efectuate 35 de controale, fiind constatate 2 infracțiuni.

Organele de control au aplicat 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 96.110 lei.

Polițiștii au confiscat, în vederea stabilirii provenienţei, 156,16 m.c. material lemnos, în valoare de 97.310 lei, din care  faptic 97,75 m.c. și  valoric 58,41 m.c.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

IPJ Suceava a dat ca exemplu, două transporturi ilegale de material lemnos depistate pe raza comunei Cornu Luncii.

Pe DN 17A, pe raza localității Brăiești, a fost identificată o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Păltinoasa, care transporta cherestea de esență rășinoase.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta  transporta cantitatea de 12,71 m.c. cherestea fără documente legale de proveniență.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății reprezentată de un bărbat de 26 de ani, din comuna Slatina, fiind aplicată o amendă în cuantum de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea  cantităţii totale de 12,71 m.c. cherestea de esență rășinoase, în valoare de 8.490 lei

De asemenea, a fost identificat un ansamblu auto, aparținând unei societăți comerciale cu sediul social în comuna Moldovița, condus de un bărbat de 40 de ani, din aceeași localitate, care transporta cherestea de esență rășinoase.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că, acesta transporta în plus față de datele înscrise în avizul de însoțire, cantitatea de 11,54 m.c. cherestea.

Și în acest caz, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății cu amendă în cuantum de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 11,54 m.c. cherestea de esență rășinoase, în valoare de 7.708 lei.

ȘTIRI