Zeci de cadre didactice de la școlile din Herla și Slatina i-au comemorat pe foștii colegi de catedrăEducație

Zeci de cadre didactice de la școlile din Herla și Slatina i-au comemorat pe foștii colegi de catedră

       Accesări: 2043

Profesorii, ca și eroii, nu mor niciodată. Au demonstrat-o prin fapte chiar colegii de breaslă dintr-o localitate aflată în zona Fălticeni. Dascălii rămân în memoria colectivă, iar datoria cinstirii acestora le rămâne celor care astăzi profesează în școli.

Mai multe cadre didactice de la două unități de învățământ din comuna Slatina au ținut să-i comemoreze pe colegii de breaslă, unii dintre aceștia oameni de o înaltă ținută morală și profesională, care au luat drumul veșniciei.

Din acest motiv ei s-au adunat în număr cât mai mare, răspunzând afirmativ invitației.

Profesorii școlilor gimnaziale din Herla și Slatina au venit în număr cât a mai mare la acțiunea intitulată „În memoria dascălilor noștri”.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Inițiată de directorul Alin Sărbușcă, activitatea s-a dorit un pios omagiu adus tuturor profesorilor trecuți în eternitate, care au educat și format generații întregi de elevi din comuna aflată la poalele munților Stânișoarei.

„Avem colegi plecați la Dumnezeu atât din rândul nostru, celor ce încă profesăm, dar și a celor ce sunt astăzi ieșiți la pensie.”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale Herla pentru Cronica de Fălticeni. „Din acest motiv am ales astăzi să ne întâlnim pentru a-i comemora împreună și a le transmite acolo sus că nu îi vom uita niciodată. Scriitoarea Isabel Allende spune: „Moartea nu există, fata mea. Oamenii mor doar când sunt uitați.”

Preoții Costel Pica și Paul Suditu au oficiat slujba de pomenire a dascălilor trecuți din viață. Rugăciunile lor s-au unit cu cele ale cadrelor didactice care și-au amintit cu plăcere de cei care le-au pus condeiul în mână, i-au învățat și îndrumat pe calea cunoașterii.

După aceasta, părintele Costel, de la parohia Herla, a ținut un discurs emoționant în care a subliniat rolul profesorilor în societate.

Câteva gânduri și cuvinte de mulțumire au fost rostite la final de directorul Alin Sărbușcă pentru toți cei care au ținut să cinstească memoria foștilor dascăli. Activitatea s-a încheiat cu masa dată în amintirea celor pomeniți.

ȘTIRI