Zece răniți în accidentele rutiere de vineri și sâmbătă. Șoferiță în stare avansată de ebrietateRegional

Zece răniți în accidentele rutiere de vineri și sâmbătă. Șoferiță în stare avansată de ebrietate

Neatenția în trafic, oboseala la volan, consumul de alcool și inconștiența unor persoane care nu posedă permise de conducere, au condus la accidente rutiere.

Vineri și sâmbătă, 17-18 august, polițiștii rutieri au fost solicitați la 7 evenimente rutiere care s-au produs pe drumurile publice din județul Suceava.

În urma accidentelor au rezultat 10 persoane rănite, 5 dintre victime fiind copii.

În majoritatea cazurilor, accidentele au fost provocate de persoane tinere. Cinci șoferițe au fost implicate în aceste accidente, una dintre ele în stare avansată de ebrietate.

Pe un drum comunal din comuna Satu Mare, o tânără șeferiță nu a adapta viteza la condițiile de drum și acroșat un autoturism care circula regulamentar.

Din aceeași cauză, un tânăr de 19 ani, din comuna Horodnic de Sus, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit stâlpul porții de acces al unui imobil.

O familie din Republica Moldova, o femeie și 3 minori cu vârste între 3 și 8 ani, a trecut prin clipe dificile pe DN2E, în zona localității Berchișești. Șoferița a adormit la volan iar mașina scăpată de sub control a lovit un cap de pod și a fost proiectată în afara părții carosabile. Toți cei 4 ocupanți ai mașinii au avut nevoie de îngrijiri medicale.

În comuna Grănicești o altă tânără șoferiță a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de un bărbat de 27 de ani, din orașul Salcea, rezultând accidentarea unui pasager din mașina lovită.

În comuna Hânțești, o suceveancă a intrat în coliziune cu bicicleta condusă în același sens de un localnic, rezultând rănirea acestuia.

Accident grav în comuna Grămești, provocat de o șoferiță băută. Femeia a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în impact cu parapetul de pe marginea drumului. A ricoșat și lovit ușor două femei de 49 și 63 de ani, ambele din municipiul Rădăuți, care, în calitate de pietoni se deplasau regulamentar pe marginea drumului.

Conducătoarea  auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  la spital, i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Într-o curbă pe DJ 51, din comuna Mușenița, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, un tânăr de 21 de ani, din comuna Bilca, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un șanț.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a două minore de 6 și 12 ani, ambele din comuna Mușenița, pasagere în autoturism. După accident, conducătorul auto a plecat de la fața locului.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Facebook Comments

ȘTIRI