Workshop „Terapia 3C” la Grădiniţa Specială FălticeniEducație

Workshop „Terapia 3C” la Grădiniţa Specială Fălticeni

       Accesări: 207

Luni, 8 iunie 2015, Grădiniţa Specială din Fălticeni va fi gazda workshop-ului „Terapia 3C”. La eveniment va participa Paul Cojocaru, fondatorul acestei terapii.

Terapia 3C este o terapie practică realizată prin exerciții fizice specifice și pornește de la ideea optimistă că în fiecare copil autist există în stare latentă potențialul unui copil normal.

Este un curs de iniţiere. Toţi participanţii (părinţi, terapeuţi) vor primi certicat de iniţiere şi vor avea dreptul să practice aceasta terapie. Pentru înscrieri la acest workshop ne puteţi contacta la numărul de telefon 0740041444”, ne-a informat prof. Cristina Lemni.

Potrivit sportautism.ro, Terapia 3C şi-a primit numele de la cele trei concepte cheie pe care îşi bazează funcţionarea: conştientizarea, coordonarea şi concentrarea. Cele trei sunt interdependente. Ordinea în care apar ar fi teoretic cea de mai sus: de la conştientizare prin concentrare spre coordonare dar în practică, sunt greu de distins una de alta, apărând de cele mai multe ori simultan.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Încă de la naştere, copilul devine conştient prin mişcare de propriul corp, apoi de persoana lui şi de contextul în care se mişcă. La copiii autişti, conştientizarea – atat a propriului corp şi a mişcărilor sale cât mai ales a contextului, a mediului, a „celorlalţi” – este în permanenţă sufocată de avalanşă de informaţii senzoriale pe care creierul nu reuşeşte să le proceseze în timp util.

foto: sportautism.ro

Terapia 3C

ȘTIRI