Compania Wizz Air va opera zboruri regulate pe ruta Suceava – Londra începând din luna augustActualitate

Compania Wizz Air va opera zboruri regulate pe ruta Suceava – Londra începând din luna august

       Accesări: 4983

Este oficial! După ani buni de așteptare se deschide în sfârșit prima rută internațională cu plecare de pe Aeroportul Internațional de la Suceava. Principalul jucător pe piața zborurilor low-cost din Europa Centrală şi de Est va opera din vara acestui an primele curse aeriene cu destinație externă în afara țării.  Compania Wizz Air va deschide primele rute spre Europa cu zboruri regulate din Suceava spre Anglia.

Anunțul oficial a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă la care au  participat directorul de comunicare al companiei Wizz Air, Doug Oliver, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele Alexandru Rădulescu, precum și directorul Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa.

Wizz Air va avea curse regulate pe ruta Suceava – Londra (cu aterizare pe Aeroportul Luton) și Londra – Suceava începând din data de 19 august 2016. Vor fi patru curse săptămânale: luni, miercuri, vineri şi duminică. Preţul biletelor va pleca de la 129 de lei (24,49 Lire sterline).

Teoretic, timp de o săptămână, pe cele 4 curse aeriene, dus-întors, vor circula peste 1400 de persoane.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

De pe Aeroportul din Suceava se va zbura cu aeronave Airbus, la o capacitate de 180 de locuri. Reprezentantul Wizz Air se aşteaptă ca gradul de încărcare să fie de cel puţin 80%.

Reprezentanții companiei maghiare au vorbit la Suceava despre viitoarele operaţiuni pe care le vor desfășura de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare”. Din luna iulie Wizz Air va avea şi o bază aeriană la Suceava.

Prima rută, Suceava – Londra, a fost aleasă în urma studiilor realizate de Consiliul Judeţean Suceava. Londra este una dintre cele mai cerute destinaţii externe de către suceveni. Au fost luate în calcul şi studiile complexe ale companiei Wizz Air pentru vestul Europei.

La momentul actual pe aeroportul sucevean operează deocamdată doar compania Tarom. Singurele curse aeriene sunt pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur.

Wizz Air este o companie maghiară fondată în anul 2003 cu sediul central la Budapesta. Are baze operaționale Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Serbia și Slovacia.

„Pasagerii din România se aşteaptă în continuare ca Wizz Air să le ofere tarife reduse către şi mai multe destinaţii din toată Europa şi Orientul Mijlociu, iar noi le răspundem cu mai multă capacitate, mai multe aeronave, mai multe rute şi mai multe locuri de muncă pe piaţa locală. Suntem compania aeriană cu cei mai mulţi pasageri transportaţi din România şi suntem extrem de încântaţi şi de creşterea noastră în Sibiu şi de lansarea Sucevei, o nouă destinaţie în România. Vom continua să investim în operaţiunile noastre aici, pentru a ne asigura că oferim cele mai scăzute tarife din ce în ce mai multor oameni care călătoresc prin cele 9 aeroporturi unde suntem prezenţi în România.”, a declarat, la Suceava, Gyorgy Abran, Directorul comercial Wizz Air.

Bazele aeroportuare din România unde operează Wizz Air sunt pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, Aeroportul Internațional Cluj, Aeroportul Internațional Timișoara și pe Aeroportul Internațional Târgu Mureș.

Numărul de pasageri transportați anul trecut de Wizz Air se ridică la aproximativ 16 milioane.

Wizz Air operează în prezent pe 114 rute de la aeroporturile din România, spre 16 ţări, şi oferă acces către restul Europei, la tarife scăzute.

Compania de transport aerian are alocate în România 19 aeronave iar investiţiile se ridică la aproape 2 miliarde de Euro. Operatorul Wizz Air a transportat anul acesta peste 4,5 milioane de pasageri, în şi din România, în comparaţie cu 3,9 milioane de pasageri în anul 2014.

ȘTIRI