Wizz Air va face un anunț important pentru operațiunile din Suceava şi pentru piaţa de transport aerian din RomâniaActualitate

Wizz Air va face un anunț important pentru operațiunile din Suceava şi pentru piaţa de transport aerian din România

       Accesări: 1225

Activitatea aeroportuară de la Suceava ar putea fi dinamizată în viitorul apropiat. Cea mai mare mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est va fi prezentă săptămâna aceasta în municipiul reședință de județ unde urmează să facă un anunț important. Informațiile vor fi făcute publice în cadrul unei conferințe de presă, programată pe 6 aprilie.

Reprezentanţii companiei maghiare vor vorbi despre viitoarele operaţiuni de la Suceava.

La conferința de presă din 6 aprilie vor lua parte directorul de comunicare al companiei Wizz Air, Doug Oliver, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, precum și directorul Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa.

Oficialii companiei aeriene mai precizează, în invitația adresată jurnaliștilor, că anunțul va fi unul important și pentru piaţa de transport aerian din România.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

În momentul de față pe aeroportul sucevean operează deocamdată doar compania Tarom. Singurele curse aeriene sunt pe ruta Suceava – Bucureşti şi retur.

Wizz Air este o companie maghiară fondată în anul 2003 cu sediul central la Budapesta. Are baze operaționale Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Serbia și Slovacia.

În țara noastră are baze pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, Aeroportul Internațional Cluj, Aeroportul Internațional Timișoara și pe Aeroportul Internațional Târgu Mureș.

Compania aeriană dispune de o flotă alcătuită din peste 60 aeronave Airbus ce acoperă 300 de rute care asigură legătura între 120 de destinații din 35 de țări.

Numărul de pasageri transportați anul trecut de Wizz Air se ridică la aproximativ 16 milioane.

ȘTIRI