Vremea se strică din nou în zilele următoareNațional

Vremea se strică din nou în zilele următoare

       Accesări: 286

 Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 10 februarie, ora 10 – 11 februarie, ora 14, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Banat, Crişana şi Dobrogea, unde rafalele vor depăşi 50…60 km/h. La munte, în special în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 70…80 km/h.
Începând din după-amiaza zilei de miercuri 10 februarie, aria precipitaţiilor se va extinde, iar în zonele de deal şi de munte se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 10…15 l/mp şi izolat 30 l/mp. În nord-vest şi centru se vor semnala precipitaţii mixte, iar la munte se va depune strat nou de zăpadă şi ninsoarea va fi viscolită.

Meteorologii au dat publicităţii şi estimările valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8-21 februarie 2016. În zona Moldovei, în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice lunii februarie, astfel că se vor înregistra, în medie regională, temperaturi maxime de 5…10 grade şi minime de 0…4 grade. Valori nocturne mai coborâte, în medie sub pragul de îngheţ, sunt de aşteptat la începutul intervalului, dar şi în perioada 12-13 februarie. În jurul datei de 11 februarie precipitaţiile, mixte, vor fi pe areale extinse şi în cantităţi moderate. Apoi se menţine relativ ridicată probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi) în general slabe, cu caracter local şi temporar.

ȘTIRI