Vremea se răcește și sunt așteptate ninsori. Informare meteorologică în vigoare până duminicăActualitate

Vremea se răcește și sunt așteptate ninsori. Informare meteorologică în vigoare până duminică

       Accesări: 723

Vremea va intra într-un proces de răcire, au anunțat specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

În regiunea Moldova,  de la o medie regională a temperaturilor maxime în jur de 4 grade,  se va ajunge până la valori de -2…-1 grad în data de 14 ianuarie.

Următoarea săptămână va debuta cu o încălzire treptată, până în 18 ianuarie, când mediile maximelor vor atinge 4 grade, însă ulterior se va răci ușor.

Nopțile vor urma în general aceeași evoluție, cu răcire, mai accentuată în intervalul 13 -15 ianuarie, când media minimelor va atinge -10 grade. Până în 18 ianuarie se va încălzi, cu minime ce vor oscila între -4 și 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 10-12 ianuarie și din nou, posibil mai însemnate, în perioada 17 -21 ianuarie. În rest se vor semnala doar trecător precipitații slabe.

Informare meteorologică în vigoare până duminică, 14 ianuarie

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.
Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

      Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie),  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominat sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.
Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie)  pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

      În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

ȘTIRI