Vremea se răceşte. O informare meteorologică a intrat în vigoare la ora 9.00Actualitate

Vremea se răceşte. O informare meteorologică a intrat în vigoare la ora 9.00

       Accesări: 196

Actualizare: Cod galben – ploi însemnate cantitativ, precipitaţii mixte, ninsori la munte

cod galbenÎn intervalul 23 martie, ora 08 – 24 martie, ora 11, aria precipitaţiilor va cuprinde toată ţara dinspre sud-vest. Vor fi ploi, iar în noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie) şi în prima parte a zilei de joi (24 martie) în estul şi în sud-estul Transilvaniei, precum şi în nordul şi vestul Moldovei, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zona montană vor predomina ninsorile, mai abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, unde se va depune strat nou de zăpadă.

   În sudul Banatului, zona deluroasă din Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei se vor cumula 25…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 22 martie, ora 09 – 24 martie, ora 18, sunt prognozate precipitaţii în general moderate cantitativ, ninsori consistente la munte, intensificări ale vântului, răcire.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Se vor semnala precipitaţii în toată ţara. Vor fi ploi, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (23/24 martie), în estul şi în sud-estul Transilvaniei şi în jumătatea de nord a Moldovei precipitaţiile vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile, mai consistente în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

   În sudul, estul şi centrul teritoriului se vor cumula, în special în data de 23 martie, cantităţi de apă de 15…25 l/mp, iar local, mai ales în zona deluroasă, peste 30 l/mp.

   Vântul va avea intensificări temporare, cu precădere pe parcursul zilei de
23 martie, în majoritatea zonelor, cu rafale de peste 55…60 km/h în regiunile sudice şi la munte.

   Valorile termice diurne vor fi în scădere, caracterizând, în cea mai mare parte a ţării, o vreme rece pentru ultima decadă a lunii martie.

ȘTIRI