Vremea se răcește în următoarele trei zile: Meteorologii anunță ploi abundente, vânt și ninsori pentru județul SuceavaActualitate

Vremea se răcește în următoarele trei zile: Meteorologii anunță ploi abundente, vânt și ninsori pentru județul Suceava

Vremea se înrăutățește la jumătatea primăverii calendaristice. Începând de astăzi și până la sfârșitul săptămânii lucrurile se schimbă radical. Meteorologii anunță ploi abundente, ninsori și viscol în zona de munte.

Printre județele afectate se numără și Suceava.

Vremea se va răci accentuat, pentru miercuri, între orele 4:00 – 18:00, fiind anunțate precipitații abundente, ninsori și strat de zăpadă la munte și intensificări ale vântului. Viteza la rafală va depăși 50 – 55 kilometri/oră.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1.400 de metri, se va depune un strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60 — 70 km/h, viscolind ninsoarea.

Meterologii spun că de astăzi, de la ora 18:00, și până în 21 aprilie, ora 6:00, va intra în vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru 12 județe aflate în centrul, nordul și nord-estul țării, printre care și județul Suceava.

În Carpații Orientali va ninge abundent și se va depune un strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu rafale de 60 — 70 km/h și peste 80 — 90 km/h pe creste, viscolind puternic ninsoarea și reducând vizibilitatea.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 19 aprilie, ora 18:00 – 21 aprilie, ora 10:00, vor cădea precipitații însemnate cantitativ, ce vor depăși 25 l/mp și, pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaților Orientali, de 50 – 60 l/mp.

La munte va continua să ningă.

Meteorologii mai spun că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile țării.

ȘTIRI