Vremea se răcește în următoarele două săptămâniActualitate

Vremea se răcește în următoarele două săptămâni

       Accesări: 289

Administrația Națională de Meteorologică a dat publicității o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 7 – 20 noiembrie 2016.

În zona Moldovei, începând din 8 noiembrie, valorile termice vor scădea brusc, astfel că pe parcursul primei săptămâni vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal în această perioadă din an.

În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 8 grade, iar cele minime între 0 și 4 grade, valori mai scăzute, preponderent negative, urmând a se înregistra în dimineţile de 11 şi 12 noiembrie.

Începând din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi în creştere, ajungând la valori peste cele normale în a doua decadă de noiembrie. Astfel, sunt estimate medii regionale de 7…13 grade ziua şi 1…4 grade noaptea.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe parcursul celor două săptămâni, dar cu precădere în perioada 8 – 11 noiembrie.

Pentru ziua de marți, 8 noiembrie, a fost emisă o informare meteorologică, în vigoare până la ora 20.00.

Va ploua pe arii extinse în sudul, centrul şi estul ţării, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 şi izolat 30 l/mp. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul se va intensifica mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70…80 km/h.

La Fălticeni, ziua a început cu temperaturi de 4-5 grade și ploaie.

ȘTIRI