Vremea capricioasă încurcă planurile Primăriei: Asfaltarea și plombarea străzilor bat pasul pe locActualitate

Vremea capricioasă încurcă planurile Primăriei: Asfaltarea și plombarea străzilor bat pasul pe loc

       Accesări: 137

Dă bătăi de cap. Vremea rece și schimbătoare dă peste cap planul autorităților locale în privința asfaltărilor propuse pentru primăvara anului curent. Programate să înceapă în martie, lucrările pentru plombare și reabilitare bat încă pasul pe loc.

Deși unele străzi sunt pline gropi și necesită reparații urgente, municipalitatea nu poate face mare lucru până când nu vin zile ceva mai călduroase.

Până atunci șoferii trebuie să se înarmeze cu răbdare și să circule cu viteză redusă.

Fluctuațiile de temperatură de luna trecută, când, uneori, s-au înregistrat pe timp de zi sau noapte valori negative, au împiedicat demararea lucrărilor. Ploile și ninsorile au pus și ele bețe în roate, startul campaniei de asfaltare fiind amânat pentru aprilie.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Pentru a fi pretabilă asfaltării, temperatura minimă trebuie să fie 10 grade celsius.

”La momentul la care discutăm nu este deschisă nici o stație de asfalt”, a declarat primarul Cătălin Coman cotidinanului Cronica de Fălticeni. ”Nu vorbim doar de Fălticeni sau de județul Suceava, ci de o situație similară la nivel de țară. Acum nimeni nu produce asfalt pentru că vremea este încă rece.”

Sub aspect meteo, luna lui prier nu a început așa cum și-a dorit administrația locală. Între 5 și 9 aprilie sunt anunțate precipitații mixte și temperaturi scăzute, iar din 10 aprilie este prognozată o încălzire ușoară a vremii, ceea ce înseamnă că asfaltările și plombările vor începe după Paști.

Anul acesta, cu bani de la bugetul local, autoritățile locale și-au propus asfaltarea unor drumuri și tronsoane de drumuri ce însumează 10 kilometri de străzi, inclusiv pe străzile unde s-au încheiat lucrările din proiectul de modernizare și extindere pentru rețeaua urbană de apă și canalizare.

Primarul Coman mai spune că în visteria municipalității sunt banii necesari pentru plombarea drumurilor care necesită reparații urgente. Lucrările de producție și turnare asfalt vor fi făcute de firma locală Elbi.

ȘTIRI