Voluntarii unei școli din Fălticeni au donat în scop caritabil aproape 5.000 de lei din vânzarea bunătăților de casăLocal

Voluntarii unei școli din Fălticeni au donat în scop caritabil aproape 5.000 de lei din vânzarea bunătăților de casă

       Accesări: 94

Faptele bune nu au frontiere. Oamenii cu suflet nu îi uită pe semenii lor care trec prin momente dificile în viață, ci devin o punte spre un viitor plin de speranță. Școala este locul unde acțiunile umanitare constituie exemple de urmat pentru tânăra generație, încurajată spre caritate.

Mai mulți elevi, părinți și profesori de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” au demarat o campanie umanitară de strângere de fonduri pentru două cazuri medicale, iar cea mai mare bucurie pentru inițiatori este că scopul acțiunii a fost atins.

Intitulată sugestiv „Borcănașe cu speranță”, campania umanitară s-a desfășurat în timpul evenimentului „Târgul Mărului”.

După ce au amenajat un cort, voluntarii campaniei au așezat pe masă zeci de bunătăți pe care le-au pregătit acasă, cu părinții lor.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Aranjate sub forma tricolorului României, produsele i-au atras pe vizitatori, care au cumpărat unul sau mai multe borcane cu speranță. Iar cumpărătorii au avut de unde alege: compoturi, dulcețuri, zacuscă sau siropuri. Toate naturale, pregătite cu grijă după rețete consacrate românești.

„Am venit aici cu produse naturale, donate de părinții copiilor.”, explică unul dintre inițiatorii campaniei. „Noi le vindem în scop caritabil. Acțiunea aceasta face parte dintr-o activitate pe care o desfășurăm de ceva timp în școala noastră. De data aceasta am decis să facem o campanie umanitară care se leagă și cu ziua de astăzi, dar și cu dorința noastră de a fi de ajutor celor în nevoi.”

Toate produsele au fost realizate în cadrul programului Eco-Școala, ce are ca scop promovarea unei alimentații sănătoase prin valorificarea potențialului zonal, activitate dublată anul acesta de un scop caritabil.

Părinții, elevii și profesorii au răspuns afirmativ inițiativei lansate la nivelul Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu”.

„Una dintre grijile noastre la școală este de a sădi în sufletele copiilor noștri sentimentele de generozitate ș, mai ales acum , în an centenar, în care avem pretenția ca cei 100 de ani să fi dobândit aplecarea spre solidaritate și unitate.”, subliniază Cătălina Purdilă, directorul adjunct al școlii. „Fiind o comunitate mică, exemplul pe care vrem să-l dăm copiilor noștri este acela de a trăi împreună nu doar bucuriile, ci și necazurile și de a ne susține reciproc. Este foarte important să-i învățăm că trebuie să ne susținem reciproc. Prin activitatea de astăzi am pus mână de la mână pentru a veni în sprijinul semenilor noștri.”

„Borcănașele cu speranță” s-au dat ca pâinea caldă.

Aproximativ 250 de produse au fost cumpărate în doar câteva ore.  Voluntarii au venit din timpul liber, atât sâmbătă cât și duminică, arătând că le pasă și că sunt alături de cei cărora li s-a dedicat campania caritabilă.

În urma campaniei s-a strâns suma de 4.800 de lei, bani care vor ajunge la două cazuri medicale: 600 lei vor fi donați elevului Andrei Pușlău, pentru analize medicale, iar 4.200 de lei vor fi oferiți familiei Grigoraș, care mai are nevoie de aproximativ 15.000 euro pentru a putea finaliza tratamentul cu radioterapie.

Inițiatorii campaniei caritabile le-au mulțumit părinților pentru donațiile în produse, elevilor și profesorilor pentru implicare și disponibilitatea de care au dat dovadă, cumpărătorilor și donatorilor pentru sprijinul oferit în acest demers.  Aceștia mai spun că toți cei implicați au predat copiilor din școală, cele mai frumoase lecții de generozitate și spirit civic.

ȘTIRI