Voluntarii care fac minuni la Pleșești și sprijină construcția unei case pentru traiul decent al pensionarei Ioana BuligaZoom

Voluntarii care fac minuni la Pleșești și sprijină construcția unei case pentru traiul decent al pensionarei Ioana Buliga

       Accesări: 3469

Căsuța Ioanei Buliga începe să prindă contur. Femeia de 75 de ani din satul Pleșești, care trăiește într-o sărăcie cumplită, are sufletul plin de bucurie. La bătrânețe își vede visul cu ochii.

Locuința ei va fi în sfârșit o casă prin bunăvoința unor oameni stăruitori care s-au oferit să-i dea o mână de ajutor.

Un caz dramatic al unei femei cu un ajutor social de 140 de lei, bolnavă și neputincioasă, care își ducea traiul de azi pe mâine într-un imobil sărăcăcios, din calaburi, fără curent electric și fără apă.

Echipa celor 10 voluntari din Fălticeni și din alte localități înconjurătoare face lucruri minunate. După numai trei zile de trudă, casa are deja un acoperiș nou, iar mica bucătărie este pe jumătate finalizată. Ei i-au cumpărat pensionarei și o sobă nouă, dar și lemne.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Prin grija acestor oameni de bine, casa are acum pardoseală, pereții din vor fi acoperiți cu rigips, iar exteriorul va fi izolat cu polistiren. Căsuța Ioanei Buliga va fi o casă de oameni, așa cum spun oamenii de la țară.

Tinerii implicați în acest demers social-umanitar i-au adus pensionarei alimente, dar și cele necesare pentru odină: pat, pernă, plapumă. Așezată pe noul pat, lângă soba în care ard lemnele, Ioana Buliga și-a făcut cruce și le-a spus cu lacrimi în ochi voluntarilor că acum simte și ea ce înseamnă căldura.

În același timp, alți oameni de bine continuă să vină la fața locului să-și manifeste sprijinul pentru femeia necăjită.

Astăzi a fost un moment emoționant. După ani de suferință, petrecuți în frig și în foame, bătrâna din Pleșești s-a mutat astăzi într-o bucătărie aproape ca nouă, călduroasă, cu lemne în sobă și mâncare pe masă. Voluntarii vor începe de mâine să amenajeze și camera care va fi un dormitor.

Inițiatorul campaniei de ajutorare este fălticeneanul Ovidiu Matei. Voluntari: Ciprian Cihoski, Daniel Bejenaru, Mihai Ciobu, Ciprian Costi, Costi Păvăloaia, Iulian Rusu, Radu Samson, Alexandru Sîrghie.

ȘTIRI