Volksbank trage obloanele la Fălticeni după 10 ani de activitate Actualitate

Volksbank trage obloanele la Fălticeni după 10 ani de activitate

Un nume important dispare din mediul bancar local. Sucursala Volksbank din Fălticeni devine istorie odată cu începutul anului 2016, după ce operațiunile financiare au fost oprite în urmă cu trei săptămâni. Mișcarea vine pe fondul achiziționării instituției de către Banca Transilvania.

Procesul de integrare s-a finalizat la nivel național prin fuziunea celor două bănci. Tranzacția și anunțul integrării VBRO în structura BT s-a făcut în urmă cu 8 luni.

Sucursala Volksbank din Fălticeni s-a închis pe 31 decembrie 2015, după un deceniu de activitate.

Începând ieri, 19 ianuarie, câțiva muncitori s-au apucat să elibereze spațiul. Bunurile care au aparținut unității erau ridicate din fostul sediu de pe strada Republicii.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Volksbank este cea de a treia instituție bancară care dispare din Fălticeni. Grecii de la AlphaBank și-au închis sucursala în august 2012, iar Bancpost oprea activitatea filialei locale în februarie 2015.

Fondată în anul 2000, Volksbank România era o instituţie financiară cu origini austriece, care deservea peste 190.000 de clienți. Cotată ca una dintre cele mai importante 10 bănci de pe piața locală, și cu active de peste 3 miliarde euro, banca avea 135 de filiale, acoperind cele mai importante zone ale ţării.

Sucursala de la Fălticeni s-a deschis în 2005, un an propice dezvoltării sectorului bancar.

Volksbank avea la unitate din Fălticeni doar patru angajați. Potrivit reprezentanților unității financiare, în portofoliu erau peste 100 de clienți, atât agenți economici cât și persoane fizice. Aceștia au fost preluați gradual de noul proprietar, Banca Transilvania.

Sectorul bancar local include acum șase unități: Banca Carpatica, Banca Transilvania, BCR, BRD, CEC și Raiffeisen Bank.

ȘTIRI