Voie bună și lume multă la prima ediție ”Zilele comunei Slatina”Rural

Voie bună și lume multă la prima ediție ”Zilele comunei Slatina”

       Accesări: 1187

Au petrecut momente minunate. Locuitorii din comuna Slatina au venit cu bucurie la sărbătoarea localității, oficializată de autorități la data de 6 august. Primarul Vlad Gherman vrea ca acest eveniment să fie unul permanent, un eveniment al bucuriei, valorilor și tradițiilor locale.

Sâmbăta trecută câteva sute de persoane au luat parte prima ediție ”Zilele Comunei Slatina”.

La evenimentul organizat de Primăria și Consiliul Local Slatina au fost invitați primarul Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan, senatorul Ovidiu Donțu, consilierul județean Alexandru Rădulescu.

Cele două zile de sărbătoare, 5 și 6 august, au inclus momente artistice, muzicale, dar și spirituale.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Vinerea trecută peste 30 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au celebrat evenimentul la biserică, unde preoții s-au rugat pentru sănătatea acestora. Familiștii au trătit cu emoție clipe frumoase la Nunta de Aur, ei primind din partea primarului Gherman flori, diplome și câteva gânduri bune.

Sâmbătă dimineața oamenii au umplut curtea Mănăstării Slatina care și-a serbat hramul ”Schimbarea la Față”. Localnicii dar și oaspeți veniți din împrejurimi sau localități mai îndepărtate au asistat la Sfânta Liturghie săvârșită de un sobor de preoți.

Începând cu ora 11.30 s-a deschis programul artistic al primei ediției ”Zilele comunei Slatina” s-a dorit un eveniment care să scoată în evidență valorile locale.

Au fost premiații cinci elevi și profesorul acestora, după participarea la un concurs național de ciclism, unde tinerii slătineni s-au clasat pe locul 4. Doi veterani de război, declarați ”Cetățeni de Onoare” ai comunei, au fost omagiați așa cum se vine.

Un parc de distracții și standuri cu produse variate au fost amenajat în zona de spectacole. Pe scenă au urcat interpreți locali, dar și formații din localitățile învecinate. Spectatorii au asistat la un regal de muzică populară susținut de Alexandru Brădățan, Cornelia Ștefan, Vasilica Mogîrzan, Grigore Moroșanu, Ioana și Andrei Iftime, Ionică Olariu, Patricia Aniculăiesei și alții.

Nu au lipsit nici membrii Ansamblului Folcloric ”Domnița Ruxandra”, alături de Fanfara din Mălini și Corul bătrânesc din Găinești.

Cu ajutorul sponsorilor, dar și al oamenilor de bine din localitate, Vlad Gherman spune că au reușit să organizeze un program frumos, evenimentul fiind catalogat, de tânărul primar al comunei Slatina, ca unul reușit.

ȘTIRI