Voie bună, cântec și bucurie la Ziua Comunei BoroaiaRural

Voie bună, cântec și bucurie la Ziua Comunei Boroaia

       Accesări: 844

Atmosferă de bucurie și voie bună în comuna Boroaia. Ziua Eroilor este momentul în care localitatea îmbracă straie de sărbătoare. După slujbele religioase de Înălțarea Domnului, gospodarii se adună în centrul localității pentru a-i omagia pe eroii care și-au jertfit viața patrie.

Ziua comunei Boroaia a fost marcată așa cum se cuvine de către autoritățile locale care au alocat 20.000 lei din bugetul local pentru manifestările din acest an.

Primăria și Consiliul Local în colaborare cu Căminul Cultural „Mihai Boleac” au organizat evenimentul printr-un amplu program festiv care a inclus momente omagiale, artistice și muzicale. Cea de a 13-a ediție s-a desfășurat pe 25 mai în prezența unor demnitari și oficialități ale administrației locale precum senatorul Ioan Stan, deputatul Alexandru Rădulescu, prefectul Mirela Adomnicăi, primarul Cătălin Coman și primarul Maia Tomescu.

Startul evenimentului a fost dat de activități sportive desfășurate la Școala Gimnazială „Vasile Tomegea”.

La miezul zilei s-a desfășurat un programul omagial închinat eroilor comunei. Patru bărbați călare, cu drapelul țării, au condus grupul de localnici elevi, profesori, oficialități, veterani de război și cadre ale Mininsterului Administrației și Internelor spre biserica din centru, unde un sobor de preoți a oficiat slujba de pomenire a celor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă.

Comemorarea eroilor s-a desfășurat la monumentul amenajat în curtea bisericii, iar mai apoi la noul monument din Centrul Civic. Slujba a fost urmată de ceremonia depunerii de coroane, garda de onoare fiind asigurată de jandarmii Școlii de Subofițeri „Petru Rareș” din Fălticeni, urmată de cuvântări ale primarului Berariu și senatorului Ioan Stan.

Mai apoi, în centrul atenției au fost cuplurile care au serbat „Nunta de aur”.

Edilul Vasile Berariu le-a oferit într-un cadru festiv diplome aniversare pentru familiile care au împlinit 50 ani de la căsătorie. Cuplurile au primit buchete de flori și urări de bine din partea primului gospodar al Comunei Boroaia.

Program artistic propriu-zis a fost deschis de elevii școlilor gimnaziale din Boroaia și Moișa.

Pe secnă au evoluat interpreții de muzică populară Marius Dochița, Casandra Răcar, Larisa Durnea, Florina Bîgu, Andrei Munteanu. Au urmat suite de dansuri populare susținute de formația „Cetinița” ce aparține Căminului Cultural „Mihai Boleac”

Programul a fost completat cu momente coregrafice ale formației de dansuri moderne și de societate Kalypso din Fălticeni.

Iubitorii de folclor i-au putut asculta pe parcursul mai multor ore pe interpreții Andrei Mihailov, Elena Rusu, Iuliana Condur, Ana Moisenco, Roxana Moisenco.  Printre cei care au încântat publicul se numără instrumentistul George Roșca, elev în clasa V-a, din Târzia, formația „Flori de pe Șomuz” din Bunești și Fanfara din Fântânele.

Solistele de muzică etno și populară Lorena și Adriana Stuparu au făcut un spectacol de zile mari în sala Căminului Cultural „Mihai Boleac” unde au asistat câteva sute de localnici.

ȘTIRI