Viscolul și gerul au pus stăpânire pe Fălticeni. Probleme în alimentarea cu energie electricăActualitate

Viscolul și gerul au pus stăpânire pe Fălticeni. Probleme în alimentarea cu energie electrică

       Accesări: 4848

Actualizare – ora 17.30 Biroul de Comunicare E.ON ne-a transmis că au fost rezolvate mare parte a defecțiunilor majore care au afectat furnizarea energiei electrice în: Fălticeni, Baia, Bunești, Cumpărătura. Există în continuare avarii individuale la unele gospodării, care urmează să fie rezolvate.

Probleme cu energia electrică sunt și în satul Pleșești, comuna Vulturești.

Actualizare – ora 17.00: Poliția Locală Fălticeni ne-a informat că nu există străzi blocate în interiorul municipiului Fălticeni. Intervenția utilajelor de deszăpezire se desfășoară însă cu dificultate pentru că intensitatea viscolului nu a scăzut. Se circulă greu în zona podului din Țarna Mică, unde viscolul puternic înfundă drumul.

Actualizare – ora 16.30: La ora 16.08, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a anuțat producerea unui incendiu în comuna Rădășeni, la o locuință de pe strada Andronești.

***

Vântul puternic de sâmbătă s-a transformat în viscol odată cu apariția ninsorii, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cum era de așteptat, au apărut penele de curent electric în mai toate cartierele Fălticeniului.

Probleme mari în alimentarea cu energie electrică se înregistrează și în comunele învecinate. Echipe de intervenție ale distibuitorului de energie electrică sunt trimise în teren.

O pană de curent a afectat duminică dimineață, pentru două ore, în intervalul orar 9-11, stațiile de captare subterane Baia 1 – Baia 2, și stația de suprafață Baia 3. Responsabili ACET Fălticeni ne-au informat că sistemele de captare au fost repuse în funcțiune după ora 11. Nu au existat probleme în alimentarea cu apă a Fălticeniului. Punctual însă, cititorii noștri au semnalat lipsa apei, fie din cauza scăderii presiunii, fie pentru că instalațiile au înghețat.

În municipiu există sectoare de drum curate dar și multe sectoare pe care s-au format suluri de zăpadă. Autoritățile locale au scos pe străzi utilajele de intervenție.

Dimineață, chiar dacă numărul celor care s-au aventurat să plece la drum cu mașinile a fost redus, au existat blocaje în trafic în zona străzii 13 Decembrie. Poliția Locală monitorizează situația circulației rutiere pe toate căile rutiere.

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Poliția Rutieră patrulează pe Drumul European 85, unde vizibilitatea este redusă din cauza viscolului puternic.

La intrarea în Fălticeni, dinspre Spătărești, un autoturism înmatriculat în Tulcea a ieșit în afara carosabilului.

Cu un număr mare de solicitări se confruntă și Detașamentul de Pompieri Fălticeni, Poliția Municipală, Stația Locală de Ambulanță și Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal.

În ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit la 60 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă.

S-au înregistrat 21 incendii, 20 intervenţii ale pompierilor paramedici SMURD, 7 patrule de identificare a persoanelor fără adăpost şi 12 alte misiuni specifice.

Duminică, în jurul orei 16, a fost semnalat un incendiu în comuna Rădășeni.

Galerie foto în curs de actualizare: 

ȘTIRI