Viscolul produce daune la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din FălticeniActualitate

Viscolul produce daune la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș” din Fălticeni

       Accesări: 1552

Pe lângă problemele cu furnizarea energiei electrice și cele din traficul rutier, viscolul din ultimele a produs și numeroase daune, atât populației cât și instituțiilor publice.

De vineri până duminică, au fost contabilizate peste 120 de intervenții în situații de urgență: incendii, accidente rutiere, intervenţii ale pompierilor paramedici SMURD, patrule de identificare a persoanelor fără adăpost şi alte misiuni specifice.

Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, din cauza rafalelor de vânt puternic, duminică, în cursul dimineții, s-a desprins o parte din învelitoarea de tablă de pe acoperișului unei clădiri din incinta Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi “Petru Rareș”  din Fălticeni. Nu s-au înregistrat victime.

Chiar dacă viscolul a mai scăzut în intensitate, condițiile meteorologice vor fi nefavorabile și în cursul nopții de duminică spre luni.

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit, în jurul orei 18, atenționarea Cod Galben care vizează fenomente precum intensificări ale vântului, zăpadă spulberată şi troienită.

În intervalul 8 ianuarie, ora 18 – 9 ianuarie, ora 04, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse 70 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

Temporar va mai ninge slab şi se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, în seara zilei de duminică (08 ianuarie), în Moldova, local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, nordul Dobrogei şi extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopţii de duminică spre luni (08/09 ianuarie) în judeţele din jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane înalte.

În județul Suceava, Pompierii militari vor continua misiunile de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost.

Echipaje de poliție, pompieri si jandarmi vor monitoriza în continuare toate drumurile județene până la ridicarea codului galben.

foto – jandarmeriafalticeni.ro

FACEBOOK SHARES:

ȘTIRI