Viscol și ninsori puternice la Boroaia: troienile au atins de 3 metriRural

Viscol și ninsori puternice la Boroaia: troienile au atins de 3 metri

       Accesări: 61

Căderile de zăpadă de la începutul lunii februarie au afectat rețelele de energie electrică și blocat mai multe porțiuni de drum din comuna Boroaia. Operațiunile de deszăpezire au demarat pe 1 februarie 2014, când Primăria a acționat cu două utilaje pe sectoarele de drum comunal, Moișa – Boboceni, respectiv Săcuța – Deal. Munca a fost îngreunată de viscolul puternic. Pe alocuri, grosimea stratului de zăpadă a atins 3 metri.

Deși s-a reușit curățirea drumului de zăpadă, vântul puternic a readus zăpada pe carosabil blocând drumurile.

Pe 2 februarie s-a intervenit cu trei utilaje, din care unul al Primăriei și două închiriate, reușindu-se îndepărtarea nămeților de pe patru tronsoane de drumuri. Echipele angrenate la deszăpezire au lucrat flux continuu, de la 7 dimineața și până seara la ora 22. De asemenea, la finalul aceleași zile, a fost asigurat accesul la toate locuințele.

Din cauza viscolului și a depunerilor de zăpadă, în comuna Boroaia aproximativ 300 de gospodării au rămas duminică fără curent electric.

Imprumutul Promotional de Sarbatori

Cablurile de de pe stâlpi au cedat, fiind necesară intervenția specialiștilor E-ON. În zonele mai greu accesibile s-a acționat cu ajutorul șenilatei de la ISU Suceava. În seara zilei de 2 februarie s-au remediat toate avariile la rețeaua de medie tensiune.

”Am cerut sprijinul Prefecturii Suceava și am ținut permanent legătura cu prefectul Florin Sinescu, domnia sa fiind informată cu privire la situația din comuna Boroaia. Avariile au fost remediate în seara zilei de 2 februarie, energia electrică fiind asigurată din nou pentru cele aproximativ 300 de gospodării afectate”, afirmă Vasile Berariu, primarul comunei Boroaia.

În primele două zile ale lunii februarie, pe drumul național 15C nu au fost probleme, în schimb căderile de zăpadă au afectat parțial circulația pe drumul județean DJ 155B, care leagă satele Bărăști și Giulești.

Operațiunile de deszăpezire s-au încheiat pe 3 februarie, după ce utilajele au acționat la primele ore ale dimineții pentru degajarea zăpezii de pe carosabil și fluidizarea traficului.

ȘTIRI